DKinoFilmHBO GoKinoSerijaTVVideotekeVoyo

Top 10 filmov in serij 2018, ki jih lahko najdemo v videotekah

Top 10 filmov in serij 2018, ki jih lahko najdemo v videotekah

Približuje se konec leta, zato smo pobrskali po videotekah in izbrali najboljše filme in serije z letnico 2018. Če jih še niste videli, so praznični dnevi kot nalašč, da nadoknadite zamujeno.

Na seznam smo uvrstili le filme, ki so že v videotekah, sicer bi bila slika nekoliko drugačna. Oglejte pa si tudi moj izbor najboljših filmov, ki sem jih videla v letošnjem letu.

 

Pet filmov, pet žanrov

Misija: Nemogoče – Izpad (Mission: Impossible – Fallout)

Najbolj vratolomen akcijski film leta je brez primere Misija: Nemogoče. Tom Cruise se namreč ponovno loti neverjetnih kaskaderskih podvigov: HALO skok s padalom, divja vožnja z motorjem, tek po londonskih strehah in za konec še lov s helikopterji. Vsebina sicer zaradi tega nekoliko trpi, saj zgodba o tajni teroristični skupini, ki dobi material za izdelavo jedrskega orožja, ni ravno sveža ali dodelana, a je akcija zato dih jemajoča.

 

Misija: Nemogoče – Izpad je na voljo v DKinu.

Črni panter (Black Panther)

Marvelov stripovski superjunak se je prvič pojavil v filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna. Tokrat se vrne v rojstno Wakando in po smrti očeta prevzame žezlo, a v skrivnostno državo pride tudi nepričakovani gost. Poleg zanimive zgodbe, odlične igre in režije, pozitivno preseneti tudi množica zanimivih ženskih likov, ki so v stripovskih filmih ponavadi potisnjene v ozadje.

Črni panter je na voljo v videoteki HBO Go. V videoteki Voyo je na voljo tudi Creed, prejšnji film režiserja Črnega panterja Ryana Cooglerja.

Ne puščaj sledi (Leave No Trace)

Drama leta nas popelje v življenje očeta in hčerke, ki živita v gozdu, skoraj povsem odrezana od civilizacije, a jo oblasti odkrijejo in poskušajo reintegrirati v družbo. A oče se ne more ustaliti, kar odkrije tudi odraščajoča hčerka, ki se zave, da življenje izven družbe ni le njuna izbira, temveč da oče zaradi vojnih travm ne zmore živeti med ljudmi. Prečudovita kamera, suverena režija Debre Granik in odlična igra film popeljejo na vrh lestvice letošnjih dram.

 

Ne puščaj sledi je na voljo v videoteki DKino. V DKinu je na voljo tudi režiserkin prejšnji film Na sledi očetu, s katerim je zaslovela Jennifer Lawrence.

Mama in oče (Mom And Dad)

Čeprav smo letos dobili odlične grozljivke, kot sta Tiho mesto in Podedovano zlo, pa jih trenutno ni v videotekah, zato smo pogledali onkraj uspešnic, med bolj inovativne izdelke. Tukaj je pri vrhu film Mama in oče, ki bo še posebej všeč tistim, ki cenijo pretirano igro Nicolasa Caga. Na povsem običajen dan mesto zajame nekakšna epidemija neznanega izvora, v kateri starši poskušajo pokončati svoje otroke, kar je povod za nasilje, občasen burleskni humor in ob tem še terapevtsko obračunavanje s travmami.

Film Mama in oče je na voljo v DKinu.

Ti loviš! (TAG)

Letošnje leto tudi ni postreglo s prav veliko dobrimi komedijami, zato je tudi v videotekah le malo novih, a najbolj zabavna za vse okuse bo najbrž Ti loviš! Premisa je sicer nekoliko neumna, saj je v središču skupina moških srednjih let, ki že od otroštva vsak maj igra ti loviš, pri čemer je en od članov še zmeraj neporažen. Zasedba je iz vseh vetrov, in vključuje komike (Isla Fisher), akcijske zvezdnike (Jeremy Renner) in celo Jona Hamma, ki je zaslovel kot Don Draper v Oglaševalcih. Mimogrede, film temelji na resničnih dogodkih.

 

Film Ti loviš! je na voljo v Dkinu.

Pet serij, nič zmajev

Letos po šestih letih nismo dobili nove sezone Igre prestolov, da bo lahko zaključek serije prihodnje leto še bolj epski, a zato leto ni bilo nič manj plodovito. Svojo serijo je dobila mednarodna literarna uspešnica, Genialna prijateljica, poleg nje pa so vredne ogleda tudi serije Patrick Melrose, Zelo angleški škandal in Težave g. Picklesa, ki so na voljo na HBO Go, ne spreglejte pa tudi dveh domačih novosti na Voyu Lp, Lena in Truplo.

 

Ostrina (Sharp Objects)

Serija temelji na knjižnici uspešnici mojstrice temačnih trilerjev in dvomljivih junakov Gillian Flynn. V središču je tokrat samodestruktivna novinarka, ki se vrne v rojstni kraj, kjer je ena deklica pogrešana, druga pa umorjena. V glavni vlogi izjemna Amy Adams, serijo je režiral Jean-Marc Vallée, med drugim tudi režiser priljubljene HBOjeve serije Majhne laži.

Ostrina je na voljo v HBO Go.

Ubij Eve (Killing Eve)

Avtorica serije Phoebe Waller-Bridge je zaslovela s črnim humorjem in odlično serijo Fleabag, tokrat pa nam postreže z zgodbo o Eve, uslužbenki MI5, ki poskuša izslediti psihopatsko morilko Villanelle. Postopoma lov preraste v obsedenost, a nič drugače ni na drugem koncu, saj tudi morilko zanima, kdo je ženska, ki ji sledi.

Ubij Eve je na voljo v HBO Go.

Barry

Črna komedija o poklicnem morilcu, bivšem vojaku, ki se službeno odpravi v Los Angeles, a naleti na igralsko šolo in ugotovi, da je našel svoje poslanstvo. Žal življenja poklicnega morilca ni prav preprosto pustiti za sabo. Zabavna serija z odlično igro, v glavni vlogi komik Bill Hader.

Barry je na voljo v HBO Go.

 

Castle Rock

Stephen King je z množico knjig avtorjem serije podal povsem dovolj materiala za inspiracijo. Serija sicer ne temelji na nobeni od knjig, a je ustvarjena v duhu Kingovih del in kot posledica za oboževalce vključuje elemente iz številnih njegovih romanov in kratkih zgodb, pa tudi igralce, kot sta Sissy Spacek in Bill Skarsgard, ki sta zaslovela v filmih, posnetih po Kingovih romanih.

Castle Rock je na voljo v HBO Go.

Truplo

Nova slovenska serija preseneti z zabavnimi liki vpletenimi v preiskavo umora. V središču so trije prijatelji, ki naletijo na naslovno truplo in nato poskušajo nauke iz kriminalk, akcionerjev in računalniških igric prenesti v realnost. Pri tem je zanimivo – in predvsem zabavno – kako pogosto jim to tudi uspe, hkrati pa nas zabavajo z nenehnimi referencami.

 

Truplo je na voljo v Voyo.

Prvič objavljeno na blogu Tehnik.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *