DKinoFilmKinoVideoteke

Video ocena: Tiho mesto (A Quiet Place)

Video ocena: Tiho mesto (A Quiet Place)

Konec sveta. Človeštvo so skorajda iztrebila neznana vesoljska bitja, neuničljivi morilski stvori, ki brutalno napadejo vsak vir zvoka. Napadalci namreč ne vidijo ali vonjajo, temveč zaznavajo svet zgolj s sluhom. Redki preživeli so se izurili živeti v tišini in sporazumevati v znakovnem jeziku. Takšna je tudi družina v ospredju zgodbe. Doma so na kmetiji, kjer so v poldrugem letu po padcu civilizacije uspeli vzpostaviti vzdržno samooskrbo in medsebojno komunikacijo. 

Režiser in glavni igralec John Krasinski je znan po komičnih vlogah, predvsem po seriji Pisarna, vendar tokrat vzpostavi stopnjo napetosti in groze, ki doseže žanrske vrhunce, kot so Osmi potnik, Noč čarovnic in Znamenja. K temu veliko pripomore odlična igra Krasinskega in njegove bolj slavne žene Emily Blunt, ki sta prvič skupaj na platnu. Še večjo vlogo pa ima zvočna podoba filma, saj je v prisiljeni tišini skritih tisoče zvokov, ki te v kinodvorani napadajo iz vseh strani. 

Proti koncu film reciklira nekatere že videne elemente, ki so sicer odlično vklopljeni v zgodbo, vendar pa so za žanrske navdušence dokaj predvidljivi. No, tisti bolj plašni, pa se kar pripravite na serijo šokov.

Režija: John KrasinskiIgrajo:  Emily Blunt, John Krasinski, Millicent SimmondsNoah JupeCade Woodward.

Ocena filma Tiho mesto (A Quiet Place)

Ocena TAKOJ V KINO pomeni, da gre za film, ki ga priporočava in ga je fajn videti v kinu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *