Pri Gledal_a bom obožujemo filme in serije. Tukaj bodo zbrane sveže video recenzije aktualnih filmov, obnove in analize najbolj gledanih TV serij, priporočila za ogled iz domačega naslonjača in druge zabavne vsebine.

Dober film ali serija je zgolj začetek pogovora, zato se potrudimo poleg vsakega prispevka najti vsaj eno odskočno desko do drugih, denimo oceno iz Filmstarta, komentar iz Dela, intervju iz Mladine ali podcast iz FilmFlowa.

Film oziroma celotna upodobitvena umetnost je v posebnem obdobju, nekakšni renesansi, v kateri gledalci od vsebin zahtevamo VEČ: več pristnosti, logike, dodelanega simbolizma, moralne hrbtenice, konstruktivne družbene kritike, utemeljenega humorja in prepričljivih čustev. Tako gledalci sredi največje poplave vsebin v zgodovini človeštva, ki je nekoliko ozko poimenovana vrhunec TV-ja (peak TV), saj smo tudi sredi poplave načinov spremljanja vsebin, ne preklapljamo slepo med kanali, temveč gojimo vse bolj izbran okuse in iščemo analize in priporočila, da bolje razumemo, kaj nam je všeč. Ker je čas, ki ga lahko naklonimo vsebinam, postal pomembnejši od njihove cene.

To je tudi v središču ideje Gledal_a bom. Tukaj lahko najdete priporočila, ocene, analize in napovedi s skrbno izbranimi odskočnimi deskami za nadaljnje raziskovanje, ko kaj pritegne vašo pozornost. In potrudili se bomo, da vam jo pritegnemo prav vsak dan.

Gledal_a bom ustvarjava Tamara Harb in Igor Harb v sodelovanju s partnerji.

Najdete naju na:

@kalanderq

@HarbTamara