Akcija do koncaFilmKinoOtroški kino

Video ocena: Spider-man: Novi svet (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Video ocena: Spider-man: Novi svet (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Spider-man: Novi svet je film, ki razume oboževalce naslovnega junaka, predvsem da so po treh serijah filmov že naveličani vedno iste srednješolske zgodbe. Tako film v prvih minutah predstavi odraslega Petra Parkerja, ki nas opomni, da vse že poznamo in nam osveži spomin skozi čudovito montažo najboljših scen vseh filmov. 

Ker pa je zgodba o Spider-manu globoko povezana z odraščanjem, se fokus filma prestavi na Milesa Moralesa, bistrega srednješolca in grafitarja, ki ga prav tako piči radioaktivni pajek. Morales je seveda ena bolj priljubljenih novejših stripovskih podob Človeka pajka, ampak v Novem svetu ni sam. Zaradi nesreče med znanstvenim poskusom se odpre vrzel v druge dimenzije in iz njih vletijo različne inkarnacije pajkovskih superjunakov, ki nato Milesu pomagajo rešiti svet.

Vse različice Spider-Mana v filmu Spider-man: novi svet
Sony Pictures International

Ideja vzporednih svetov morda zveni kot nekaj, kar zahteva posebej visoko stopnjo geekovstva, a brez skrbi, film je tako skrbno sestavljen in animiran, da lahko gledalci vseh starosti brez težav sledijo zgodbi in se ob njej tudi noro zabavajo. Med avtorji filma sta namreč Phil Lord in Christopher Miller, in prav njun Lego film je najboljša referenca za nepričakovano, svežo, smešno in tudi srčno zgodbo, ki se odvije v tem Spider-manu.

V zadnjem desetletju so po stripih posneti igrani filmi med najbolj popularnimi na svetu, a pravzaprav nobena od teh mega uspešnic ne pride blizu vizualni čarovniji in pristnemu navdušenju nad zmožnostmi nadgradnje stripovskega medija, ki ga prikaže ta animacija. Ni dvoma, Spider-man nas zares popelje v novi svet.

Režija: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman. Glasovi: Shameik Moore/Miha Rodman, Hailee Steinfeld/Nina Kaludjerović, Jake Johnson/Matevž Müller, Mahershala Ali/Primož Vrhovec, Chris Pine/Domen Valič, Nicolas Cage/Jernej Kuntner.

Ocena filma Spider-Man: Novi svet (Spider-Man into the Spider-Verse je TAKOJ V KINO!, kar pomeni, da gre za film, ki ga je treba videti čim prej.

Več o filmskem Spider-Manu smo pisali v oceni filma Spider-Man: Vrnitev domov in Maščevalci: Brezmejna vojna.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *