SerijaTVVideotekeVoyo

Priporočilo za verižno gledanje: Domača krimi serija Truplo II

Priporočilo za verižno gledanje: Domača krimi serija Truplo II

Komična krimi serija iz domačih logov Truplo se vrača na Voyo z drugo sezono s še več epizodami in višjo ravnjo produkcije, ki sega vse do Hong Konga.

Ustvarjalci izvirnih domačih serij V dvoje in Truplo so prvo sezono posneli z majhnim proračunom in obilo entuziazma ter poželi zasluženo navdušenje gledalcev. V Dvoje je v drugo uspelo ponoviti uspeh in obdržati zanimanje občinstva, pravkar pa so ustvarjalci serije zaključili snemanje že tretje sezone. Kmalu pa se bomo lahko prepričali, ali bo navdušila tudi druga sezone serije Truplo, ki je že na voljo v videoteko Voyo.

Truplo I

Osrednji liki Bizo (Črt Lipnik), Filip (Jan Kok) in Polič (Jan Hrušovar) slučajno naletijo na truplo, nakar gledalci skozi pripovedi vpletenih, ki vsak iz svojega zornega kota razlagajo dogajanje, do konca sezone počasi izvemo, kaj se je pravzaprav zgodilo. Serija je izredno zabavna, življenje pa ji vdihnejo trije glavni junaki, ki so polni naukov iz filmov, TVja in video iger, ter jih poskušajo prenesti v realnost, kar seveda povzroči nemalo komičnih situacij.

Prva sezona je na voljo v Voyu. Prvi del prve sezone in prvi del druge sezone serije Truplo sta na voljo tudi na YouTubu.

Nova sezona, novi deli, novi liki

Serija se je začela s premiso, da je najboljši umor tisti umor, za katerega nihče ne ve, da je bil umor. V drugi sezoni pa junakom na vrata potrka preteklost, natančneje oče trupla iz prve sezone.

Prva sezona je obsegala osem delov, v drugi pa bomo dobili bolj standardnih deset in spoznali tudi precej novih likov. V prvi je bilo očitno pomanjkanje ženskih likov, pa čeprav se izkaže, da sta obe ženski edini, ki razumeta, kaj se dogaja. Tokrat se nam bodo poleg fatalne Alex (Sanja Raičević) in kriminalistke Tomšič (Vesna Kuzmić) predstavile še Tina Gorenjak v vlogi psihoterapevtke in Gorka Berden v vlogi Radetove bivše žene. Druge like so upodobili (zaenkrat) znani obrazi iz vseh vetrov. Očeta trupla iz prve sezone igra Saša Dončić, seriji pa so se pridružili še Chorchyp, Pero Martić in Tibor Baiee.

Avtorja serije Sanja Raičević in Luka Štigl sta skupaj s Sebastjanom Oblakom tudi tokrat v producentski vlogi.

Filmske navezave in rekordi

Vse epizode prve sezone imajo naslove vzete iz akcijskih in kriminalnih filmov ter serij, kar se nadaljuje tudi v drugi sezoni s pomenljivim naslovom uvodne epizode Sedem. Oboževalci Bizota, Filipa in Poliča boste v začetku druge sezone nekoliko razočarani, saj je sprva fokus na novih likih. Še vedno je eden ključnih akterjev Bojči (Aleksandar Repić), ki je v prvi sezoni zaživel v interakciji z Radetom (Edin Latić) in pogovorih s kriminalistoma, a je v prvih delih tovrstnih srečanj nekoliko manj.

Ustvarjalci obljubljajo tudi rekorde, saj naj bi bili priča najdaljšemu koreografiranemu pretepu na slovenski televiziji, kot so izjavili v enem do intervjujev, napovedujejo pa tudi posebej eksploziven konec. Kaj in kako bo privedlo do tega, pa si bomo lahko ogledali na dušek v videoteki Voyo.

Druga sezona serije Truplo je na voljo od 30. avgusta. Prva sezona je na voljo v Voyo.

Serija Truplo je na voljo v videoteki Voyo. Če nisi naročen na Voyo, si ustvari račun in izkoristi brezplačno 14-dnevno obdobje.

Foto: Urša Premik

Prvič objavljeno na blogu Tehnik.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.