DKinoFilmHBO GoNetflixSerijaVideoteke

Spider-Man in animirani superjunaki v videotekah

scena iz filma Spider-man novi svet

Spider-Man in animirani superjunaki v videotekah

Filmi po stripovskih predlogah so zadnje desetletje med najbolj popularnimi na svetu, ampak žanr ne dosega presežkov zgolj med igranimi filmi, temveč tudi med animacijami. V kinu je na sporedu odličen Spider-Man: Novi svet, v videoteki DKino pa smo poiskali še množico odličnih animiranih filmov, ki niso zgolj za otroke.

Spider-Man: Novi svet

Zgodba o Petru Parkerju, dečku, ki ga ugrizne radioaktivni pajek in mu da nadčloveške moči (ki prinašajo tudi veliko odgovornost), je bila predstavljena v treh serijah filmov s tremi različnimi igralci, a ustvarjalci Novega sveta razumejo, da vam ta različica morda že preseda. Zato dobimo nekaj povsem drugačnega, z odraslim Petrom in celim naborom superjunakov z močmi pajka. V zgodbi namreč zlobnež Kingpin z znanstvenim poskusom prebije prostor-čas in v svet filma povleče različne inkarnacije Spider-Mana, ki morajo skupaj rešiti svet. Animacija je krasna in uspešno prenese čare stripa v drug medij, ob tem pa ustvarja tempo in napetost, ki naredita dogajanje aktivno in zgodbo zanimivo za gledalce vseh starosti.

Oglejte si video oceno Spider-man: Novi svet.

 

Spider-man: Novi svet je trenutno v kinu sinhroniziran v slovenščino in s podnapisi.

Gremo, Teen Titans! V kino!

Spider-Man ni prvi animirani stripovski film v kinu letos, poleti so v ZDA na platnih navduševali Teen Titans, filmska različica priljubljene serije iz Cartoon Network. Film obdrži pristen in navihan humor ter doda razbijanje četrtega zidu s šalami na račun filmov o superjunakih in nagovarjanjem občinstva. Osnovna zgodba se namreč vrti okrog tega, da skupina mladih superjunakov med obiskom kina ugotovi, da so vsi njihovi prijatelji že dobili svoje filme, zato si ga skušajo na vsak način prislužiti tudi sami. Kot pokaže že napovednik, se film takega humorja niti najmanj ne sramuje in se celo pokloni Deadpoolu, ki je uveljavil tovrstni humor v stripovskih filmih.

 

Maščevalci zaupno: Črna vdova in Punisher

Če imate v stripovskih filmih raje akcijo, potem bo ta ameriško-japonska koprodukcija bolj po vašem okusu. Maščevalci zaupno združi dva najbolj surova junaka tega stripovskega sveta, Črno vdovo in Punisherja. Ona je znana po brezkompromisnih vohunskih taktikah in borilnih veščinah, on pa po uporabi največje možne eksplozivne in rušilne moči za dosego svojih ciljev. Čeprav nimata nadnaravnih moči, sta neustavljivo nevarna in idealna ekipa za boj proti teroristični organizaciji Leviathan, ki se je polastila nevarnega orožja.

 

Supermanova smrt

Supermanova smrt je ena prelomnih stripovskih serij iz zgodovine medija. V devetdesetih so se avtorji odločili, da morajo pokazati Supermanovo ranljivost in sicer tako, da ga ubijejo. Ta zgodba je bila tudi inspiracija za dele filma Batman proti Supermanu: Zora pravice, a je tukaj precej drugačna. Ko na Zemljo pade asteroid, iz njega prileze pošast Doomsday, ki prične vse uničevati. Liga pravičnih se ji skuša zoperstaviti, a niti združene moči Flasha, Čudežne ženske, Zelene svetilke, Aquamana in Batmana niso dovolj, da bi ustavile napad. Tako vstopi Superman in glede na naslov je najbrž jasno, kaj sledi: še en film, Supermanova vladavina, ki pride v videoteke v začetku 2019.

 

Super dekleta DC: Legende iz Atlantide

Nasilne zgodbe in odbit humor so v redu, a niso primerni za otroke. Če želite s svojimi najmlajšimi uživati ob animiranih dogodivščinah stripovskih superjunakov, je ena najboljših serij Super dekleta DC oz. DC Super Hero Girls. V osnovi gre za serijo kratkih, nekaj minutnih animacij, narejenih za YouTube, vsako leto pa dobimo še en celovečerni film. Glavne junakinje so Čudežna ženska, Supergirl, Batgirl in še kopica drugih, ki vse obiskujejo srednjo šolo za superjunake, in se učijo prijateljstva, strpnosti in odgovornosti. V filmu najdejo magično knjigo, a jim jo ukrade zlobna Sirena, ki skuša z njo zavladati podvodnemu kraljestvu Atlantide. Nasilja je minimalno, vsa akcija pa je prepletena z nauki in moralnimi vodili ter hudomušno zabavo.

 

Prvič objavljeno na blogu Tehnik.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *