Akcija do koncaFilmKino

Video ocena: Deadpool 2

Video ocena: Deadpool 2

Pred dvema letoma je Deadpool napovedal novo dobo stripovskih spektaklov, filme, ki ne sledijo žanrskim ali drugim vzorcem. Z dobro mero samozavedanja se je kitil s svojo drugačnostjo in s ponosom izpostavljal konvencije, ki jih krši. To je Deadpoola bolj približalo skečem Monty Pythonov kot pa Vitezu teme, neverjetni uspeh filma pa je prinesel tudi nemogoča pričakovanja za nadaljevanje.

Tukaj pa je rezultat mešan. Deadpool 2 ni generičen, kot je bila denimo Ultranova doba, pa tudi ne bolj družbeno ozaveščen, kot so bili Možje X 2. Primerjave z drugimi filmi pravzaprav nimajo smisla, saj je predvsem bolj »deadpoolovski«, s potenciranim humorjem, več nepričakovanimi preobrati in še bolj divjo akcijo. Čeprav je še zmeraj izviren in na videz krši vsa tako imenovana pravila, pa je prav tako nemogoče spregledati, da tudi gradi trdno osnovo za nadaljevanja.

Ryan Reynolds je tudi v drugo odličen in še nadgradi lik tega antijunaka, medtem ko novi člani zasedbe ne dobijo dovolj časa, da bi se nanje lahko navezali. To še posebej velja za Brada Pitta, če ga sploh uspete ujeti. 

Deadpool 2 ni tako prelomen film kot je bil prvi, je pa dovolj zabaven in zanimiv, da ga bo užitek večkrat pogledati. 

Julian Dennison v filmu Deadpool 2.

Ocena filma Deadpool 2

Ocena TAKOJ V KINO pomeni, da gre za film, ki ga priporočava in ga je fajn videti v kinu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *