HBO GoVideoteke

HBO Go tudi samostojna storitev, brez TV naročnine

Igra prestolov Game of Thrones flota zmaji Daenerys

HBO Go tudi samostojna storitev, brez TV naročnine

Naročniška videoteka HBO Go je sedaj tudi v Sloveniji na voljo brez televizijske naročnine, kot ločena storitev, ki omogoča ogled novih filmov in ekskluzivnih serij na pametnem telefonu, tablici, računalniku in številnih pametnih televizorjih. HBO ponuja storitev z enomesečnim brezplačnim promocijskim obdobjem, potem pa bo naročnina 6,99 EUR na mesec.p

Med vsemi naročniškimi videotekami na našem trgu ima HBO Go praviloma prvi najnovejše filme, običajno v istem letu, ko pridejo v kino. Najbolj vroče vsebine trenutno so najbolj gledani film leta Lepotica in zver, T2 Trainspotting, nadaljevanje kultnega filma iz devetdesetih in nepričakovana akcijska uspešnica tega leta xXx: Reaktiviran. Še močnejšo ponudbo pa ima HBO na področju serij, kjer se ponašajo tako z lastno produkcijo, kot so mega uspešnice Igra prestolov, Westworld in Seks v mestu, kot tudi z aktualno ponudbo najboljših serij iz vsega sveta, med drugim Deklino zgodbo, Babilon Berlin in Twin Peaks. Podpirajo pa tudi lokalno produkcijo z odličnimi serijami in dokumentarci iz vse regije, vključno z nagrajenim slovenskim dokumentarcem Houston, imamo problem!.

Twin Peaks
Foto: HBO

Cene in konkurenčna ponudba

HBO Go je peta naročniška videoteka, ki je na voljo na slovenskem trgu, poleg domačega Voya, ki ga izdaja Pro Plus, hrvaškega Pickboxa in ameriških Netflix, Amazon Prime Video in MUBI. Zadnji trije razen nekaterih izjem ne ponujajo lokaliziranih vsebin, tako da niso primerni za večino gledalcev, predvsem ne za najmlajše. Poleg tega je HBO Go trenutno edini, ki ima v ponudbi Vojno zvezd, in sicer skoraj vse epizode.

Cenovno se HBO Go s 6,99 EUR uvršča v povprečje. Amazon Prime Video in MUBI sta 1 evro cenejša, medtem ko sta Voyo in Pickbox en cent dražja, za Netflix pa je treba odšteti največ, 9,99 evra, vendar ima tudi največjo knjižnico vsebin.

Dostop do vsebin v HBO Go je mogoč na računalniku, pametnem telefonu, tablici, na Apple TV, PlayStation 4, Samsungovih pametnih TVjih in z uporabo vmesnika Chromecast tudi na vseh ostalih. Uporabnik lahko registrira do 5 naprav in gleda vsebine na dveh hkrati. HBO namerava storitev HBO Go še naprej ponujati tudi v paketih kabelskih oziroma internetnih operaterjev.

Odlične pomladne serije na HBO

Spomladi sva pripravila pregled serij, ki so na sporedu kanala HBO oziroma v njihovi pretočni videoteki HBO Go: Podpredsednica (Veep), Silicijeva dolina (Silicon Valley), Ostali (The Leftovers), Twin Peaks, Gverila (Guerrilla) in Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale).

V pripravi je že nov pregled zanimiv serij v različnih videotekah, zato spremljajte gledalbom.com na spletu in YouTubu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *