DKinoFilmVideoteke

Ocena: T2 Trainspotting

Ewan McGregor in Johnny Lee Miller v filmu T2 Trainspotting.

Ocena: T2 Trainspotting

V T2 Trainspotting režiser Danny Boyle s celotno ekipo prvega filma naredi poklon devetdesetim, a se ne zaplete v zanke pogrevanja starega materiala. Igralska ekipa nas prepričljivo prestavi dvajset let naprej in očitno so se med snemanjem izredno zabavali, saj je film poln pristne energije.

Zgodba ponovno spremlja Rentona, ki se vrne v domači Edinburgh. Sreča se s starimi prijatelji, ki so odrasli vsak v svojo smer in večina zamer se kmalu pozabi, ko jim pričnejo po možganih švigati nove ideje po hitrem zaslužku. In mamila. Film uspešno kombinira občutke nostalgije, pristne surove drame in humor, režiser Danny Boyle pa v svojem značilnem slogu družbeno realistične scene nadgradi z nadrealizmom. Ključna scena filma je Rentonov in Sickboyev obisk nacionalističnega zborovanja, ki ga okronata s tatvino in pesmijo.

Čeprav T2 Trainspotting ne bo postal tako kulturno pomemben kot je bil prvi film, bo navdušil vsakogar, ki se vsaj bežno spomni izvirnika in navdušence nad Škotsko. Teh pa tudi ni malo.

Režija:  Danny BoyleIgrajo: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee MillerSteven RobertsonRobert CarlyleKelly Macdonald.

Igor in Tamara Harb

Napovednik za film T2 Trainspotting:

T2 Trainspotting je na voljo za izposojo v videoteki DKino.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *