NetflixSerijaTVVideoteke

Top serije jeseni: ZF in vesolje (Zvezdne steze: Discovery, Orville, Prostranstvo)

Top serije jeseni: ZF in vesolje (Zvezdne steze: Discovery, Orville, Prostranstvo)

Ponovno sva pripravila pregled odličnih serij na TVju in v videotekah. V prvem prispevku se osredotočava na ZF in vesolje. Trenutno najboljše serije na to temo so Zvezdne steze: Discovery, Orville in Prostranstvo.

Zvezdne steze: Discovery (Star Trek: Discovery) – Netflix

Vrnitev v prihodnost krasnega novega sveta Združene federacije planetov predstavi začetek vojne s Klingoni. Glavno junakinjo igra Sonequa Martin-Green, nekdanja zvezdnica Živih mrtvecev. Čeprav je človek, je odraščala med Vulkanci, kar ji daje poseben pristop k reševanju težav, ki pa se ne obnese zmeraj. V seriji se znajde na vojaško-raziskovalni vesoljski ladji Discovery, kjer skuša najti rešitev za umiritev vse bolj nevarne vojne.

Orville (The Orville) – Fox

Komik Seth MacFarlane ohranja pravi duh zgodnjih Zvezdnih stez, saj je k svoji prvi igrani seriji pritegnil tudi številne bivše sodelavce Naslednje generacije. Orville je rahlo komičen, a učinkovito pustolovski ZF, ki v prihodnost zre z dobro mero optimizma. V seriji je bolj opazno MacFarlanovo navdušenje nad znanostjo, ki je privedlo do dokumentarne serije Kozmos, kot pa njegov otročji humor iz Družinskega očeta. O seriji smo že pisali v Priporočilu za verižno gledanje.

Prostranstvo (The Expanse) – Netflix

Najboljša ZF serija zadnjih let je postavljena v bližnjo prihodnost, kjer je človeštvo koloniziralo osončje. Pri tem so se vzpostavile nove velesile, med katerimi pa so vzplamteli enaki konflikti kot jih poznamo že tisočletja. Zemlja proti Marsu in asteroidni obroč proti obojim. Prostranstvo uspešno združi politični triler, vesoljsko pustolovščino in film noir. O seriji smo že pisali v rubriki Priporočilu za verižno gledanje.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *