28. LIFFeFilmFilmske nagrade 2018Kino

Video ocena: Oblika vode (The Shape of Water)

Video ocena: Oblika vode (The Shape of Water)

Guillermo del Toro je en najboljših sodobnih filmskih pravljičarjev, Oblika vode pa še en dragulj v tej kroni. Osnovna šablona zgodbe o lepotici in zveri je ovita v paleto žanrov in posneta z občutkom za vizualno pripoved, ki se pokloni več klasičnim filmskim obdobjem iz prve polovice 20. stoletja.

Glavna junakinja je Eliza, nema čistilka v nekakšni tajni vojaški ustanovi, ki vzpostavi stik z ujetim vodnim bitjem, nakar se začneta zaljubljati. Nenavadna romanca je prikazana prepričljivo in presenetljivo čutno, medtem ko se okrog nje odvija še napet vohunski triler.

Vizualna in zvočna podoba filma je sijajna in ostane z gledalcem tudi po odhodu iz dvorane, medtem ko bi zgodba v zaključku lahko bila nekoliko bolj drzna. Oblika vode je krasen film, a je nastal v letu, ko smo dobili filme, kot sta Zbeži! in Lady Bird, ki njegove družbene teme obdelajo z bolj svežim in posledično učinkovitejšim pristopom.

Režija: Guillermo del ToroIgrajo: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon , Michael StuhlbargDoug JonesRichard Jenkins.

Ocena filma Oblika vode

Ocena TAKOJ V KINO! pomeni, da gre za film, ki ga priporočava in ga je fajn videti na velikem platnu.

Igor in Tamara Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *