FilmKino

Kino, februar 2018: Trije plakati pred mestom, Lady Bird, Črni panter, Oblika vode, Petdeset odtenkov svobode

Kino, februar 2018: Trije plakati pred mestom, Lady Bird, Črni panter, Oblika vode, Petdeset odtenkov svobode

Na Gledal_A bom pripravljamo mesečne napovedi najbolj zanimivih prihajajočih filmov. Tudi februar prinaša pestro ponudbo, polno kandidatov za filmske nagrade, ki cilja predvsem na odrasle gledalce in filmofile. Najbolj zanimivi filmi tega meseca so: Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name), Črni panter (Black Panther), Trije plakati za mestom (Three Billboards outside Ebbing, Missouri), Lady Bird, Zadnji ledeni lovci, Družabni večer (Game Night), Fantomska nit (The Phantom Thread), Oblika vode (The Shape of Water), Demokracija, Fant z oblaki (Cloudboy), Brez ljubezni (Neljubov), Petdeset odtenkov svobode (50 Shades Freed).

Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name)

Na sporedu v Koloseju, Cineplexxu, Mariboxu, Kinodvoru, Art kino mreži in drugod.

Krasno posneta zgodba o odraščanju in ljubezni dveh mladeničev v osemdesetih v Italiji je nominirana za 4 oskarje, mlad Timothée Chalamet pa je čez noč postal en najbolj vročih zvezdnikov.

Scena iz filma Pokliči me po svojem imenu.

Trije plakati pred mestom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Na sporedu v Kinodvoru, Art kino mreži in drugod.

Martin McDonagh je navdušil že s svojim prvencem Morilca na kolektivca (In Bruges), z novim filmom pa dokazal, da je mojster hoje po robu sprejemljivega. Glavna junakinja se spusti v boj z lokalno policijo, ker ta še vedno nima sledi o morilcu njene hčerke. Odlična igra, izstopata Frances McDormand in Sam Rockwell.

Three Billboards Outise Ebbing, Missouri
Foto: © Twentieth Century Fox Film

Lady Bird

Predpremiero v Kinodvoru od 8. februarja, od 15. februarja na sporedu v Art kino mreži, Koloseju, Cineplexxu, Mariboxu in drugod.

Delno avtobiografski prvenec režiserke, scenaristke in igralke Grete Gerwig je navdušil publiko in kritike. Popelje nas v svet odraščanja najstnice, ki jo upodobi odlična Saoirse Ronan.

Zadnji ledeni lovci

Na sporedu od 15. februarja v Koloseju, Cineplexxu, Kinodvoru, Art kino mreži in drugod.

Dokumentarni film o inuitskih lovcih na Grenlandiji je zadnji film Jureta Breceljnika, dokončala pa ga je njegova filmska ekipa. V Kinoteki je ta mesec na ogled tudi retrospektiva njegovih del.

Črni panter (Black Panther)

Na sporedu od 15. februarja v Koloseju, Cineplexxu, Mariboxu, Kino Bežigrad in drugod.

Naslovnega junaka smo spoznali v filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna, kjer je v atentatu umrl njegov oče, kralj Wakande, med lovom na storilca pa se je pridružil ekipi Stotnika Amerike in mu na koncu tudi ponudil zatočišče. V tem filmu Wakandi grozi nevarnost, sledi pa spopad, ki bo odločil usodo sveta.

Scena iz filma Črni panter.

Družabni večer (Game Night)

Na sporedu od 22. februarja v Koloseju, Cineplexxu, Mariboxu in drugod.

V tej komediji se skupina prijateljev redno dobiva na večerih igranja družabnih iger, a nekega večera naj bi igro malce popestrili. Tako se znajdejo sredi skrivnostne igre iskanja morilca, ki pa nenadoma postane vse preveč resnična.

Fantomska nit (Phantom Thread)

Na sporedu od 22. februarja v Koloseju, Cineplexxu, Mariboxu, Kino Bežigrad in drugod.

V filmu o modnem oblikovalcu v povojnem Londonu sta ponovno združila moči režiser Paul Thomas Anderson in Daniel Day-Lewis, ki je pred kratkim oznanil, da je to bila njegova zadnja vloga. Seveda je za njo ponovno nominiran za oskarja.

Oblika vode (The Shape of Water)

Na sporedu od 22. februarja v Koloseju, Cineplexxu, Mariboxu, od 25. februarja v Kinodvoru.

Nema ženska se v skrivnem vladnem laboratoriju zbliža z luskastim bitjem, ki ga preučujejo v ujetništvu. Film z največ nominacijami za oskarje je posnel Guillermo del Toro.

Foto:  © Twentieth Century Fox

Demokracija (Democracy: Im Rausch der Daten)

Na sporedu v Kinodvoru in drugod.

Dokumentarec poda vpogled v zakulisje dogajanja, ki je pripeljalo do nove evropske regulative o varstvu osebnih podatkov, znane tudi kot GDPR.

Fant z oblaki (Cloudboy)

Na sporedu od 10. februarja v Kinodvoru, Art kino mreži in drugod.

Dvanajstletni Niilas obišče mamo, ki živi z novo družino na Laponskem, kjer doživi nepozabno poletje. Spremlja ga slovenski animirani predfilm Potovanje na ladji Beagle – Ljubezen galapaške želve.

Scena iz filma Fant z oblaki.

Brez ljubezni (Neljubov)

Na sporedu od 22. februarja v Kinodvoru, Art kino mreži in drugod.

Režiser Leviatana nas popelje v srce razpadajoče družinske celice. Starša komaj čakata, da se več ne vidita, a ko izgine njun dvanajstletni otrok, ga morata poiskati skupaj.

Scena iz filma Brez ljubezni.

Petdeset odtenkov svobode (Fifty Shades Freed)

Na sporedu od 8. februarja v Koloseju, Cineplexxu, Kino Bežigrad in drugod.

V zaključku trilogije Petdeset odtenkov sta Christian in Ana poročena, a njuni sreči grozi nevarnost v podobi zavrnjenih ljubimcev.

Sporede filmskih predstav po vsej državi preverite na spletni strani gremovkino.si.

Tamara in Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *