FilmKinoOtroški kino

Otroški kino: vikend izdaja Animateke za najmlajše

Scena iz filma Lihožerci na festivalu Animateka

Otroški kino: vikend izdaja Animateke za najmlajše

Animateka se približuje zaključku, saj bodo v soboto zvečer podeljene nagrade. Še pred tem pa bo velik del dneva posvečen najmlajšim. Cel vikend bodo otroci tako imeli priložnost videti raznoliko kakovostno domačo in svetovno produkcijo animiranih filmov, zato se splača zaviti v kino. Pogledali smo, kaj je na voljo za najmlajše otroke do šestega leta starosti.

Slonov Prvič v kino

Kinodvor, 9. decembra ob 10. uri

V Kindovoru in Art kino mreži so letos začeli s programom Prvič v kino, ki je namenjen otrokom od drugega leta naprej, prikazani animirani filmi pa so prilagojeni prav tej starostni skupini, tako po dolžini kot po vsebini in načinu predvajanja ter so brez ali z malo dialoga. Celoten sklop traja 33 minut. Katerega od filmov ali ustvarjalcev morda celo že poznate. V izboru je namreč tudi slovenski predstavnik Koyaa, ki mu bo tokrat nagajal razigrani avtomobilček, medtem ko ste lahko delo Julije Ocker, ki se tukaj predstavlja s filmom Mravlja, spoznali že na DVDju Slon 7, kjer je njen film Zebra, lani pa so si na Animateki najmlajši lahko ogledali tudi njeno Hobotnico.

Napovednik za film Žepni možiček

Lihožerci

Kinodvor, 9. december ob 11. uri

Nekoliko večje otroke bo razveselila zgodba o Lihožercih, ki razkrije skrivnost izginulih nogavic, saj Lihožerci lihe pojedo. V središču zgodbe je Lihožerec Hugo, ki se odpravi poiskati strica, vendar pa bo za takšno dogodivščino potreboval kar nekaj poguma. Film ni sinhroniziran, ima slovenske in angleške podnapise in je primeren za otroke od 5 let naprej. Literarna predloga filma je istoimenska knjiga češkega pisatelja Pavla Šruta, ki je prevedena tudi v slovenščino.

Medvedek Paddington 2 in Slonova delavnica

Kindovor, 9. december ob 16. uri

Popoldne bo kinodvorano na Kolodvorski zavzel nekoliko bolj komercialni evropski igrano-animirani film, drugi del zgodbe o medvedu Paddingtonu, ki se je priselil k družini Brown v London. Nadaljevanje je nekoliko bolj detektivsko obarvano, saj bo Paddington skupaj z družino iskal ukradeno zgibanko. Primeren je za otroke od šest let naprej in je sinhroniziran. Filmu bo sledila še delavnica animiranega filma za otroke od pet let naprej.

Nedeljski zaključek

Kindovor, 10. december

Poleg delavnice animiranega filma za najmlajše in Lihožercev, si bodo otroci lahko popoldne ogledali tudi izbor najboljših filmov iz programa Slon, ki je primeren za otroke od šest let naprej.

Če vas zanima več o domačih animiranih filmih za otroke, ki so se predstavili na Animateki, in kdaj jih bo mogoče spet videti, pa si oglejte članek Otroški kino: Martin Krpan, Gospod Filodendron, Kralj Matjaž, Koyaa in Maček Muri na Animateki.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *