HBO GoIgra prestolovSerijaTVVideoteke

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Kraljičini pravici (S7E3)?

Cersei in Qyburn v seriji Igra prestolov: Kraljičina pravica

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Kraljičini pravici (S7E3)?

V ponedeljek sledi novo nadaljevanje serije Igra prestolov z naslovom Kraljičina pravica. Trenutno imamo v Zahodnjem dve kraljici, Daenerys in Cersei, a glede na dogodke druge epizode lahko sklepamo, da se naslov nanaša predvsem na Cersei.

POZOR: Nadaljevanje razkriva vsebino 2. dela 7. sezone Igre prestolov, ki je bila na sporedu programa HBO 24. julija 2017. Če te epizode še niste videli, nadaljujete na lastno odgovornost!

V spektakularnem zaključku je Euron Greyjoy napadel in premagal floto svoje nečakinje Yare ter jo zajel skupaj z Ellario Pesek, voditeljico Dornije in njeno hčerko, eno od t.i. peščenih kač. To so nedvomno darila, ki jih je obljubil Cersei v ženitni ponudbi v prvi epizodi in napovednik tudi prikaže, kako Euron zmagoslavno prijezdi v Kraljevi pristanek. Fotografije Yare in Ellarie z zavezanimi rokami pa so prišle na dan že med snemanjem. Ni pa seveda jasno, kakšno pravico bi lahko podelila Cersei. Glede na njeno okrutnost in potrebo po tem, da zastrahuje sovražnike in prikaže moč pred svojim ljudstvom, je povsem verjetno, da Yara in Ellaria ne bosta doživeli konca epizode, Ellarijina hči, ki bi tako postala vladarka Dornije, pa zna pristati v prisiljenem zakonu s kakšnim vazalom Lannisterjevih. Oglejmo si torej napovednik.

Napovednik 3. epizode 7. sezone serije Igra prestolov: Kraljičina pravica

Ni pa seveda nujno, da se naslov nanaša zgolj na Cersei. Kot slednja poudari, se je vojna začela in ona je tista, ki je “prelila prvo kapljo krvi”. A napovednik se začne in zaključi z Daenerys, ki takoj poudari, da je ona “rojena, da bi vladala Sedmim kraljestvom”. Odziv na pomorsko bitko bo napad (in najverjetneje tudi zavzetje) Livarske skale, ki ga je napovedala v prejšnji epizodi, v napovedniku pa vidimo tudi nekaj scen iz tega. V ospredju je njen vojaški poveljnik Sivi črv, ki je imel v Nevihtnorojeni nežno ljubezensko sceno; glede na splošni odnos avtorjev serije do zadovoljnih likov, se številni oboževalci že bojijo za njegovo preživetje v tej bitki.

A ključna scena epizode bo nedvomno zadnja v napovedniku: Daenerys in Jon se končno srečata in vse nas zanima, kako se bo razvilo njuno razmerje. Nenazadnje je že dejstvo, da je bil Jon razglašen za kralja Severa, samo po sebi izdaja, tako da bomo tudi v tem videli, kakšna je kraljičina pravica.

Za primerjavo različnih načinov vladanja v Igri prestolov si oglejte spodnji video, ki primerja vladarske poteze Daenerys, Cersei in Jona. Povzetki in analize prvih dveh epizod pa so na voljo na desni.

Primerjava načinov vladanja v seriji Igra prestolov

Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *