HBO GoIgra prestolovTVVideoteke

Zima je tukaj: Vse o napovedniku 8. sezone Igre prestolov

Zima je tukaj: Vse o napovedniku 8. sezone Igre prestolov


Čeprav se zdi, da je napetost pričakovanja zadnje sezone Igre prestolov že sama po sebi na višku, je HBO predstavil pravi napovednik in zdaj ne odštevamo več dni do premiere, ampak ure. Kot kaže na prvi pogled, bomo dobili pravi finale, z vsemi obračuni, ki smo jih zmeraj želeli. Oglejmo si napovednik in gremo po vrsti.

Bitka za Zimišče

Največji dogodek sezone bo seveda končni spopad med silami živih in nemrtvih pred Zimiščem. Odkar je Nočni kralj z oživljenim Viserionom porušil Zid in se je odpravil s svojo vojsko proti jugu, je očitno minilo dovolj časa, da so se v Zimišču zbrali praktično vsi junaki in še ogromno vojske zraven. Tukaj so: Jon Sneg, Arya, Sansa in Bran, Daenerys z zmajema in Brezmadežnimi, Jaime Lannister z najbrž nekaj vojske, pa seveda Tyrion, Varys, Pes in Brienne, poleg tega so se iz Zidu rešili Gendry Baratheon, Beric Dondarion in Tormund. Vse te junake namreč vidimo v napovedniku in najbrž smo še koga pozabili. Če bi prišla še Melisandre in bi na enem mestu imeli zbrane skoraj vse, ki so še preživeli. No, razen Cersei. In ko smo že pri njej.

Kraljica uničenja

V napovedniku vidimo tudi mogočno ladjevje z veliko vojske. Ladje seveda pripadajo Euronu Greyjoyju, ki ima še edino veliko pomorsko silo, na njih pa prevaža Zlato družbo, vojsko elitnih plačancev, ki jih je najela Cersei. Težko je reči, kateri od njiju je bolj pretkan in brez predsodkov, a vse kaže, da kanita s svojo vojsko napasti Zimišče z juga, medtem tem ko to skuša ubraniti vojsko Nočnega kralja. Pomenljivo vidimo Cersei tudi popiti vino iz kupice, kar bi lahko pomenilo, da ni noseča (kot je trdila Jaimeju v prejšnji sezoni) ali pa da se naslaja nad kako večjo zmago (tako kot se je nad uničenjem septe).

Foto: HBO

Kdo bo zasedel prestol?

Na to vprašanje seveda ne bomo imeli odgovora vse do zadnje epizode. Glavni pretendenti se zdijo Jon, Daenerys, Cersei, Tyrion in pa Nočni kralj, a ni dvoma, da bo razplet presenečenje. Številni oboževalci in tudi mediji se zadnje tedne ukvarjajo z možnimi teorijami, ki vključujejo vse od tega, koliko ljudi iz svojega seznama bo še odkljukala Arya, do tega, kateri od bratov Clegane bo zmagal v njunem neizogibnem dvoboju in seveda, kakšna bo Branova vloga v celotni zgodbi. Nenazadnje se v knjigah zgodba začne prav z njim. 

Za več teorij o tem, kdo bo zasedel prestol, si preberite komentar Je svet Igre prestolov postal premajhen in pričakovanja 8 sezone.

Tags:
En komentar
  1. Kviz za ljubitelje Igre prestolov.
    https://kveez.com/si/igra-prestolov/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *