Amazon VideoDKinoFilmHBO GoRomanca tednaTVVideotekeVoyo

Zvezda je rojena: glasbeniki v filmskih vlogah

Bradley Cooper in Lady Gaga v filmu Zvezda je rojena A Star is born

Zvezda je rojena: glasbeniki v filmskih vlogah

Uspešnica Zvezda je rojena z Bradleyem Cooperjem in Lady Gaga v glavnih vlogah je požela hvalo kritikov in gledalcev in je že v videotekah. Odnesel je oskarja za najboljšo pesem, prislužil pa si je tudi številne druge nominacije.

V režijskem prvencu Bradleya Cooperja je Lady Gaga prvič nastopila v glavni vlogi, medtem ko je zgodba na platnu že četrtič; v prejšnji priredbi sta glavni vlogi odigrala Barbra Streisand in Kris Kristofferson. Ostareli glasbenik Jackson Maine odkrije mlado pevko Ally s katero se zaljubita, skupaj ustvarjata, nato pa Ally poskuša najti svojo pot. Bradley Cooper se je poleg režije, scenarija in igre izkazal tudi kot glasbenik, saj pesmi odpoje sam, Lady Gaga pa je dokazala, da je bila igralska nagrada za serijo Ameriška grozljivka zaslužena.

Oglej si video oceno filma Zvezda je rojena.

Glasbeniki se pogosto poskusijo tudi kot igralci, saj si veliko izkušenj naberejo tako z nastopanjem na odru kot tudi pri snemanju videospotov. Tako smo pobrskali po videotekah in izbrali nekaj filmov, v katerih se glasbeniki izkažejo tudi v tej vlogi.

Rihanna

Rihanna ima za sabo že nekaj filmskih vlog, nazadnje smo jo lahko gledali kot hekerko v filmu Oceanovih 8. Tam se ji v ekipi pretkanih tatic pridruži še ena glasbenica, raperka Awkwafina, ki igra spretno žeparko. V prvi filmski vlogi v neumni ZF pustolovščini Bojna ladja pa je Rihanna igrala vojakinjo, a njena najbolj zapomljiva vloga vključuje tudi petje. V vizualnem spektaklu Valerian in mesto tisočerih planetov je navdušila kot Bubble, bitje, ki lahko spreminja videz in je v človeški podobi videti kot Rihanna.

Film Oceanovih 8 je na voljo v DKinu.

Harry Styles

Glasbenik je zaslovel kot član najstniške pop senzacije One Direction, nato je sledila tudi solo glasbena kariera, po uspešni avdiciji za eno od glavnih vlog v vojni drami Dunkirk režiserja Christopherja Nolana, pa je postal tudi filmski igralec. Film nam skozi tri različne perspektive predstavi zgodbo iz druge svetovne vojno, ko so po padcu Francije, Britanci poskušali evakuirati čim več britanskih in zavezniških vojakov, ki jih je nemška vojska pritisnila ob Rokavski preliv v mestu Dunkerque.

Film Dunkirk je na voljo v HBO Go.

Janelle Monáe

V filmskem svetu smo najprej spoznali njen glas v animiranem filmu Rio 2. Svoje navdušenje nad filmom pa je potrdila že z glasbenim projektom Metropolis, ki ga je navdihnil istoimenski ZF film Fritza Langa iz 1927. Pred dvema letoma se je nato pojavila v ključnih stranskih vlogah dveh nagrajenih filmov, v oskarjevcu Mesečina in biografski drami o Nasinih temnopoltih računalničarkah, Skriti faktorji. Napovedanih ima že nekaj novih filmskih projektov, najprej bo konec leta v filmu Dobrodošli v Marwenu v režiji Roberta Zemeckisa, ki pride v kino v začetku januarja.

Filma Mesečina in Rio 2 sta na voljo v DKinu, Skriti faktorji pa v HBO Go.

Donald Glover/Childish Gambino

Donald Glover je človek mnogih talentov, blesteči pa sta tako njegova igralska kot tudi glasbena kariera. TV kariero je začel kot eden od scenaristov serije 30 Rock, zaslovel s serijo Community in leta 2016 ustvaril kritiško hvaljeno serijo Atlanta postavljeno v atlantsko rapersko sceno. V letošnjem filmu Solo: Zgodba Vojne zvezd je kot karizmatični Lando Calrissian zasenčil naslovnega junaka, pred tem se je izkazal tudi v filmu Marsovec kot znanstvenik, ki pomaga pripraviti načrt za rešitev pozabljenega astronavta iz Marsa, odličen pa je tudi v filmu Magic Mike XXL, kjer je tudi pel (in odplesal stirptiz). Kljub Solu in uspešni seriji pa je letos največji vtis naredil z videospotom This is America.

Filma Marsovec in Magic Mike XXL sta na voljo v DKinu, serija Atlanta je bila na sporedu programa Fox.

Prvič objavljeno na blogu Tehnik.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *