DKinoFilmHBO GoKinoVideoteke

Film Vdove: štiri ženske, gangsterji in politiki z lepljivimi prsti

elizabeth debicki v filmu vdove (widows)

Film Vdove: štiri ženske, gangsterji in politiki z lepljivimi prsti

Ko prekaljeni tatovi med poskusom ropa lokalnega gangsterja obležijo pod streli policije, morajo njihove žene povrniti dolg. Naslovne vdove nato najdejo knjižico z načrti ropov in se odločijo, da se bodo naslednjega na seznamu lotile kar same.

Režiser filma Vdove Steve McQueen je sicer znan po resnih dramah in je na prvi pogled nekoliko nepričakovana izbira za tovrsten žanrski izdelek, vendar zgodba preseže okvirje kriminalke in izpostavi tudi nekatera pereča družbena vprašanja.

Tukaj si lahko ogledate video oceno filma Vdove, ki je trenutno v kinu. Pobrskali pa smo tudi po videotekah in poiskali še nekaj roparskih filmov, ki nadgradijo ta že tako napet žanr.

.

Voznik (Baby Driver, 2017)

Mladenič Baby je voznik za pobege pri ropih, ki od prometne nesreče v otroštvu trpi zaradi težav s sluhom. Rešuje jih tako, da zmeraj nosi slušalke in posluša glasbo, ob njenem ritmu pa “vozi” skozi vse opravke. Vsako vožnjo tako spremlja natančno sestavljen seznam predvajanja, ki mu daje zagon, da pusti zasledovalce v prahu. Le še en posel ga loči od drugačnega življenja in punce, s katero se je ravnokar zaljubil, a seveda se ne izide vse, kot bi si želel. Film odlikuje naspidirana glasba, ki gledalca potegne v središče filma, divjih voženj in življenja glavnega junaka.

Film Voznik je na voljo v HBO GO.

Victoria (2015)

Izjemno napet nemški film je posnet v enem kadru in se sploh ne začne kot kriminalka, temveč prvih 15 minut spremljamo začetke nežne romance. Naslovna Victoria po noči žuranja v Berlinu spozna privlačnega mladeniča in se druži z njegovimi prijatelji, ko jih nenadoma zasači lokalni gangster, ki zahteva takojšnje povračilo dolga z ropom banke v zgodnjih jutranjih urah. Odlično odigran in posnet film večinoma temelji na improvizaciji, saj so pred snemanjem imeli le kratek scenarij. Naslednje leto že željno pričakujemo Roads, nov film režiserja Sebastiana Schipperja.

Film Victoria je na voljo v DKinu.

Oceanovi

Letos smo si v kinu lahko ogledali Oceanovih 8, v katerem ekipo spretnih zločink zbere Debbie Ocean (Sandra Bulllock), sestra Dannyja Oceana, ki ga je v sloviti trilogiji režiserja Stevena Soderbergha igral George Clooney. Debbie z ekipo izvede drzen rop in se mimogrede še maščuje svojemu bivšemu. Omenjena trilogija Oceanovih velja za enega od vrhuncev žanra filmov o ropih, zabaven in vreden ogleda pa je tudi letošnji film, ki ga prav tako odlikuje zvezdniška zasedba.

Filmi Oceanovih 11, 12, 13 in Oceanovih 8 so na voljo v DKinu.

Vožnja (Drive, 2011)

Režiser Nicolas Winding Refn je znan po samosvoji, praviloma močni in vpadljivi vizualni podobi, ki je deloma posledica njegove barvne slepote. Tudi Vožnja v tem pogledu nikakor ne razočara. V središču zgodbe je kaskader in voznik za pobege z ropov, ki se spoprijatelji s privlačno sosedo in njenim sinom. Ko pa se sosedin mož vrne z zapora, mora z ropom poskrbeti za dolg. Voznik mu želi pomagati, a gre operacija po zlu. Vožnja je precej nasilen, a vizualno izjemen film, ki ga odlikujejo spektakularni posnetki vožnje.

Film Vožnja je na voljo v DKinu.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *