Akcija do koncaFilmKinoVojna zvezd

Video ocena: Solo: Zgodba vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story)

Video ocena: Solo: Zgodba vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story)

Sode letnice prinesejo tako imenovane antologijske filme Vojne zvezd, obstranske zgodbe osrednjih trilogij o klanu Skywalker. Solo je seveda zgodba o Hanu Solu, pilotu in tihotapcu ter najbrž najbolj priljubljenemu junaku začetne trilogije. 

Film nas vrže sredi akcije med neuspešno kupčijo, ki se zaključi s strelskim obračunom iz katerega mlad Han pobegne z ukradenim vozilom in plenom. Han se kmalu znajde v imperialni vojski z željo, da bi postal pilot, vendar pristane v pehoti, ker težko sledi ukazom. To ga pripelje v stik z izobčencem Beckettom, ki ravno načrtuje nevarno misijo.

Film je nepretrgana akcija, z nekaj presenetljivimi preobrati na sredini in dobro mero humorja. Skratka, gre za tipičen poletni blockbuster, ki zabava med ogledom, a se ga naslednji dan še komajda spomnimo.

Največja težava filma je pehanje za pokloni posameznim scenam ali omembam iz zakladnice Vojne zvezd, do te mere, da postanejo reference že nekoliko moteče. Podobno kot sicer krasno posnet rop vlaka, ki je preveč očitno tudi oglas za kak prihajajoči vlakec smrti v Disneylandu.

Čeprav je Solo daleč od analov Vojne zvezd, ima vseeno kar precej presežkov. Najbolj navdušita androidka L3, ki ji glas posodi britanska komičarka Phoebe Waller-Bridge, in Lando Clarissian, ki ga multi-talentirani Donald Glover naredi še bolj kul kot ga je Billy Dee Williams v Imperij vrača udarec. Tako da upamo, da bo Disney to pot upošteval nasvete iz interneta.

Ocena filma Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story)

 

Ocena kokice in kokakola! pomeni, da gre za nezahteven in mestoma zabaven film.

RežijaRon Howard. IgrajoAlden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia ClarkeDonald GloverPhoebe Waller-BridgePaul Bettany.

Oglejte si tudi seznam najboljših scen iz filmov Vojne zvezd, od Grozeče prikazni do Sila se prebuja.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *