FilmKinoPetkova grozljivka

Video ocena: Nuna (The Nun)

Video ocena: Nuna (The Nun)

Grozljivka Nuna je peti film v najuspešnejši seriji grozljivk vseh časov, Priklicano zlo. Naslovna antagonistka se je pojavila že v Priklicanem zlu 2 in Annabelle: Stvarjenje, to pot pa izvemo njeno zgodovino. Zgodba se začne z nunama, ki se trudita pridobiti neko relikvijo, pri tem pa obe umreta na begu, druga s samomorom. Ko njeno truplo odkrije lokalni kmet, ki samostanu dostavlja hrano, obvesti Vatikan, ta pa v preiskavo pošlje duhovnika Burka in Ireno, pripravnico za nuno.

Če ste že kdaj videli kak film, v katerem iz temačnih kotičkov skočijo prikazni in kjer je mistika katolicizma odskočna deska za nadnaravno, potem si približno predstavljate, kaj pričakovati. Večina dogajanja se odvije ponoči, logika razvoja dogodkov pa je najprej podvržena poskusom strašenja in stereotipom žanra ter šele nato dejanski logiki. 

Glavna igralca Demián Bichir in Taissa Farmiga sta odlična izbira, saj neredke neumne dialoge izvedeta z vso prepričljivostjo svojih izkušenj. Izkaže se tudi režiser Corin Hardy, ki uspešno sledi vzorcem prikaza groze, kot jih je zastavil avtor serije James Wan. Žal vzdušje ne nadomesti generičnosti zgodbe ali razočaranja nad dejstvom, da je najbolj presenetljive šoke razkril že v napovednik.

Zabavno dejstvo: Igralka Bonnie Aarons, ki upodobi naslovno nuno, je že veliko bolj strašila na filmu. Ona je namreč odigrala srhljivega “črnega moža” v Mulholland Drive Davida Lyncha

Ocena filma Nuna (The Nun)

Ni za plašne pomeni, da gre za grozljivko, ki zadosti zahtevam žanra.

Director: Corin Hardy. Stars: Demián BichirTaissa FarmigaJonas BloquetBonnie Aarons.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *