FilmKinoOtroški kino

Video ocena: Košarkar naj bo

Video ocena: Košarkar naj bo

Hit jeseni so mladinski filmi. Poleg grozljivke o otrocih, ki premagajo nadnaravnega morilskega klovna, je namreč najbolj gledan film o mladostniku, ki premaga strah pred dekleti in športom. Oba sta tudi priredbi priljubljenih romanov, grozljivka temelji na najbolj slavni knjigi Stephena Kinga, športna romanca pa na uspešnici Primoža Suhodolčana, Košarkar naj bo.

Začetek predvajanja je ujel rep košarkarske mrzlice ob evropskem prvenstvu in nagrado vesna po izbiri občinstva na Festivalu slovenskega filma, a Košarkar uspešno drži visoko število gledalcev iz tedna v teden.

Zgodba predstavi mladega a visokega Ranto, edinega fanta z dvosobno posteljo, saj mu noge štrlijo na hodnik. Čeprav je nekoliko lesen, se pridruži košarkarski ekipi, ko ugotovi, da je to pot do dekleta, ki mu je všeč. Film pravzaprav nima osrednjega konflikta, negativec, ki ga upodobi Lado Bizovičar pa bolj nasmeje gledalca kot ogrozi junaka.

Zabaven film neposredno nagovarja osnovnošolsko ciljno publiko, zdolgočaseni odrasli gledalci pa naj si raje ponovno ogledajo slovenske filme svoje mladosti preden kritizirajo sodobno produkcijo. Poletje v školjki in Učna leta izumitelja Polža sta boljša zgolj skozi nostalgična očala.

S prek 40 tisoč gledalci je film ena večjih uspešnic tega leta, tako med domačimi kot med mednarodnimi filmi. Upajmo, da bo kmalu sledila še kakšna priredba knjig Primoža Suhodolčana.

Režija: Boris Petkovič. Igrajo: Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Marko Miladinovič, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak Gojc.

Ocena filma Košarkar naj bo

Ocena filma Zagotovljena dobra volja! pomeni, da bo film navdušil gledalce, predvsem tiste iz ciljne publike.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.