FilmKino

V kinu: Košarkar naj bo, Tisto, Loganovi srečneži, FSF, Spet doma, Ledena babica

V kinu: Košarkar naj bo, Tisto, Loganovi srečneži, FSF, Spet doma, Ledena babica

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Košarkar naj bo, Loganovi srečneži (Logan Lucky), Spet doma (Home Again), Ledena babica (Bába z ledu), Tisto (It), Carrie Pilby, Teden irskega filma in Festival slovenskega filma. 

Vsak teden pripravljava izbor novosti s kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi, poleg tega pa tudi kratke video ocene, video eseje in vse o Igri prestolov.

Košarkar naj bo

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad, Kinodvor in drugod

Zgodba o fantu, ki odraste v košarkarja in mladeniča, je navdušila že v mladinskem romanu, sedaj pa dobila še filmsko podobo v režiji Borisa Petkoviča. Glavni igralec Klemen Kostrevc je tokrat prvič pred kamero, medtem ko sta Gaja Filač in Matija David Brodnik že prekaljena mlada igralca.

Režija: Boris Petkovič. Igrajo: Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Marko Miladinovič, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak Gojc, Matjaž Javšnik, Ana Maria Mitič.

Loganovi srečneži (Logan Lucky)

Kolosej, Cineplexx, Maribox in drugod

Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig.

Steven Soderbergh se je vrnil iz upokojitve in stopil za kamero, da je posnel, kot sam pravi neglamurozno različico Oceanovih 11. V glavnih vlogah bratov, ki se lotita ropa med dirko NASCAR, sta Adam Driver in Channing Tatum, posebej pa izstopa Daniel Craig.

Spet doma (Home Again)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad in drugod

Režija: Hallie Meyers-ShyerIgrajo:  Reese Witherspoon, Michael Sheen, Candice Bergen

Glavna junakinja se po ločitvi iz New Yorka preseli v Los Angeles, kjer med praznovanjem štiridesetega rojstnega dne spozna mlade revne filmarje in jim ponudi nastanitev v hiši za goste. A nato se nenajavljeno vrne še bivši mož. V glavnih vlogah Reese Witherspoon, Michael Sheen in Candice Bergen.

Ledena babica (Bába z ledu)

Kinodvor in Art kino mreža

Režija:  Bohdan Sláma. Igrajo: Zuzana Kronerová, Pavel Nový, Daniel Vízek, Václav Neužil, Tatiana Vilhelmová

Ko 67-letna vdova Hana sreča Brono, se zaljubi v samosvojega možaka in njeno življenje se obrne na glavo. Brona ji predstavi zimsko kopanje v ledeno mrzli vodi in svojo sostanovalko, kokoško. Hana ugotovi, da se mora posvetiti tudi svojemu življenju in ne le skrbi za svoja sinova.

Tisto (It)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad in drugod

Režija: Andres Muschietti. Igrajo: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard

 

Groza in zlo se bosta v novi filmski priredbi romana mojstra Stephena Kinga ponovno priplazili iz kanalizacije. V mestu Derby izginjajo otroci, za vsem pa stoji zloglasni morilski klovn Pennywise, ki ga tokrat upodobi Bill Skarsgard.

Carrie Pilby

Kolosej in drugod

Režija: Susan JohnsonIgrajo: Bel Powley, Nathan Lane, Gabriel Byrne.

Izredno inteligentna devetnajstletnica Carrie, ki je sicer že končala študij na Harvardu, se ne znajde najbolje v medčloveških odnosih, zato jo psihiater prepriča, da sestavi seznam, s pomočjo katerega bo več časa preživela izven stanovanja. V glavni vlogi Bel Powley, ki je prepričala že v filmu Kako sem izgubila nedolžnost.

Kinoteka: Teden irskega filma

V okviru tedna irskega filma bodo na ogled mojstrovine za katere pogosto pozabimo, da prihajajo iz te majhne države. Med drugim si bomo lahko ogledali celovečerni prvenec Steva McQueena Lakota, s katerim je zaslovel Michael Fassbender, biografijo Michael Collins v režiji Neila Jordana, Greengrassovo Krvavo nedeljo in prekrasen animirani film Skrivnost iz Kellsa.

Festival slovenskega filma

Prvi tedni v septembru so rezervirani za slovenske filme, saj nas v Portorožu čaka že dvajseti festival slovenskega filma. Pregled letošnje slovenske kinematografije je ponovno bogat, nekateri od filmov so že navdušili na festivalih v tujini, drugi ostajajo skrivnost, skupaj jih bo na ogled kar 97.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *