FilmKino

V kinu: Voznik, Barry Seal: Tihotapec, Amityville, Sova in miška, FEKK, Animateka

V kinu: Voznik, Barry Seal: Tihotapec, Amityville, Sova in miška, FEKK, Animateka

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Voznik (Baby Driver), Barry Seal: Tihotapec (American Made), Amityville (Amityville: The Awakening), Sova in miška (Uilenbal), FEKK, Animateka

Voznik (Baby Driver)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Edgar WrightIgrajo: Ansel ElgortJon HammLily JamesKevin SpaceyJamie Foxx.

Edgar Wright je očitno posnel še en izjemen film. V ospredju je mladenič, ki je voznik za pobege z ropov, a želi kriminalno življenje opustiti. Pri pregovornem zadnjem poslu seveda ne gre vse po pričakovanjih. V glavnih vlogah Ansel Elgort, Jon Hamm, Lily James, Kevin Spacey in Jamie Foxx.

Barry Seal: Tihotapec (American Made)

Cineplexx, Kolosej, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Doug Liman. Igrajo: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Lola Kirke, Caleb Landry Jones.

Biografski film o pilotu, ki je v osemdesetih tihotapil droge in orožje za kartele in bil hkrati Ciin agent, predvsem pa je veliko služil. Ponovno sodelovanje Douga Limana in Toma Cruise, ki sta pred tem posnela Na robu jutrišnjega dne.

Amityville: Prebujeno zlo (Amityville: The Awakening)

Kolosej, Maribox

Režija: Franck KhalfounIgrajo: Jennifer Jason Leigh, Cameron Monaghan, Bella Thorne.

Že devetnajsti film o hiši, ki straši v mestecu Amityvill, se osredotoča na mamo, ki se s sinom v komi in hčerkama preseli tja. Nenadoma sin čudežno okreva, a medtem ima njegova sestra dvojčica vedno bolj strašne nočne more.

Sova in miška (Uilenbal)

Kinodvor, Art kino mreža

Režija: Simone van DusseldorpIgrajo: Hiba Ghafry, Mariana Aparicio Torres, Mimoun Oaïssa.

Osemletna Meral se s starši preseli v nov kraj, kjer se najprej spoprijatelji z majhno miško, ki jo najde v sobi, nato pa jo vzame s sabo tudi na dogodivščino s sošolci. Nizozemski film s pripovedovanjem v slovenščini je primeren za otroke od pet let naprej.

Poletna Animateka (25. 8. do 27. 8. )

Poletna Animateka se bo odvrtela v letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkove, kjer bomo med drugim lahko videli film Bučko, izbor najboljših filmov iz zadnjega festivala Animateka in za zaključek še serijo animiranih filmov o Krtku in Čričku.

FEKK (28. 8. do 2.9.)

Zadnji teden v avgustu bo Ljubljano zasedel kratki film, v okviru festivala bomo med drugim lahko videli najnovejše slovenske kratke filme in kratke filme s področja bivše Jugoslavije, izbor filmov iz finskega festivala Tampere Film Festival, med strokovnimi dogodki pa mladi filmarji ne spreglejte okrogle mize Kako popolnoma zmagati prijavo na filmske festivale.

 

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *