FilmKino

V kinu: Koko in velika skrivnost, Čudo, Ivan, Festival LGBT

V kinu: Koko in velika skrivnost, Čudo, Ivan, Festival LGBT

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu: Koko in velika skrivnost (Coco), Ubijanje svetega jelena (The Killing of a Sacred Deer), Čudo (Wonder), Ivan, Človek delfin (Dolphin Man), Festival LGBT filma, Liga pravičnih (Justice League), Umor na Orient Ekspresu (Murder on the Orient Express), Mali Bigfoot (The Son of Bigfoot), Koyaa in nagajivi predmeti.

Koko in velika skrivnost

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kinodvor, Kino Bežigrad in drugod

Miguel želi postati glasbenik, a mu družina to preprečuje. Ko še enkrat poskuša dokazati svoj talent, se znajde v fantazijskem svetu mrtvih, kjer odkriva zgodovino svoje družine. Film o tradiciji in običajih dneva mrtvih oz. Dia de Muertos, ko se v mehiški kulturi s pesmijo in plesom poklonijo preminulim. Pred filmom bo na sporedu Ledeno kraljestvo: Olafova prigoda, v kateri se Olaf poda na pot, da bi našel praznično tradicijo za Ano in Elzo.

Ubijanje svetega jelena

Kolosej, Kinodvor, Art kino mreža in drugod

Srčni kirurg ima umirjeno, srečno in bogato življenje, a napaka iz preteklosti ga v obliki nenavadnega prekletstva postavi pred grozljivo odločitev. Oglejte si oceno.

Čudo

Kolosej, Cineplexx, Maribox in drugod

Film posnet po knjižni uspešnici, ki jo je v slovenščino prevedel Boštjan Gorenc-Pižama, nam predstavi fanta s hudo deformacijo obraza, ki zaradi operacij do desetega leta ni hodil v šolo. Zdaj si želi, da bi ga sošolci sprejeli medse. Čudovita zgodba o sprejemanju drugačnih in drugačnosti.

Ivan

Kinodvor, Cineplexx, Art kino mreža in drugod

Marušo Majer je vloga v tem filmu popeljala med vzhajajoče evropske zvezde na Berlinalu, zanjo je dobila nagrado na festivalu slovenskega filma, režiser Janez Burger pa pravi, da je film toliko njen kolikor je njegov.

Liga pravičnih

Kolosej, Maribox, Cineplexx, Kino Bežigrad in drugod

Zemlja je ponovno v nevarnosti pred napadom iz vesolja, zato Batman in Čudežna ženska zbereta ekipo superjunakov, ki se bo uprla novemu sovragu. Pridružijo se jima Flash, Aquaman, Kiborg in seveda še najmočnejši član ekipe. Oglejte si oceno.

Mali Bigfoot

Kolosej, Maribox, Cineplexx in drugod

13-letni Adam se odpravi iskati izgubljenega očeta in odkrije, da je ta pravzaprav legendarni bigfoot na begu pred korporacijo, ki želi na njem delati poskuse. Adam odkrije, da ima tudi sam podobne moči kot njegov oče.

Koyaa in nagajivi predmeti

Kinodvor, Art kino mreža in drugod 

Koyii nikoli ne zmanjka dogodivščin, včasih mu nagajajo nogavice, drugič ležalnik, a se nikoli ne vda, ampak s kreativnostjo poskuša rešiti svoje težave. Sedem zabavnih dogodivščin spremlja še dokumentarec o nastajanju animiranega filma, ki tudi najmlajše popelje v ta čudoviti svet.

Človek delfin

Kinodvor, Art kino mreža in drugod 

Dokumentarec o pionirju prostega potapljanja, ki je navdihnil film Velika modrina.

Festival LGBT filma

V soboto se bo s kratkim slovenskim filmom Po gladini in dokumentarnim portretom mehiške pevke Chavele Vargas začel festival LGBT filma. V sedmih dneh se bo odvrtela množica filmov, med drugim tudi letošnji canneski nagrajenec 120 udarcev na minuto.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *