DKinoFilmVideoteke

Uspešnica v DKinu: Deadpool 2

Uspešnica v DKinu: Deadpool 2

Nadaljevanje najbolj presenetljive stripovske uspešnice ponudi točno to, kar so šokirani in skrajno navdušeni oboževalci pričakovali. Še več antijunakovih kvantaških monologov v kamero, še več razbijanja četrtega zidu in norčevanja iz klišejskih stereotipov in za nameček še prave akcijske scene z mnogimi eksplozijami in veliko krvi. Zgodba je postavljena v dokaj standardne stripovsko-superjunaške ZF okvirje, a nenehno vnaša nepričakovano sveže ideje, kot je denimo junakinja s posebno močjo sreče.

Ryan Reynolds se vrne v glavni vlogi nesramnega, a tudi romantičnega in predvsem neuničljivega plačanca. Njegova osrednja naloga je reševanje mutantskega fanta, ki postane tarča sistema nastrojenega proti drugačnim, in hkrati tudi super-močnega, deloma kibernetičnega vojaka iz prihodnosti. Fanta igra Julian Dennison, ki je navdušil že v novozelandski komediji Lov na divjaka, druga znana novinca pa sta Josh Brolin, ki je v Marvellovem vesolju sicer zlobnež Thanos, in Zazie Beetz iz serije Atlanta (in kmalu tudi filma o Jokerju).

Deadpool 2 je film, ki najbolje učinkuje, kadar gledalec pozna čim manj zgodbe, ampak ni nobenega dvoma, da vam bo všeč, če vas je navdušil že prvi del. Oba sta na voljo v videoteki DKino.​

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *