HBO GoPodkastTVVideotekeVoyo

Komiki v videotekah: Brade vs. Carice

Boštjan Gorenc - Pižama, Gašper Bergant in Perica Jerković v predstavi Brade

Komiki v videotekah: Brade vs. Carice

Med komiki velja televizijska mreža HBO za sveti gral t.i. »specialk« (comedy special), posnetih stand up nastopov, saj to velja za prestižen dokaz uspeha.

V Sloveniji je bila prva specialka Petdeset odtenkov njive, ki jo je naredil Boštjan Gorenc-Pižama za Planet TV, sledil je Perica Jerković s predstavo Rojen v Jugi, ki je na voljo v Voyu. Lani sta komika združila moči in k sodelovanju povabila še Gašperja Berganta, da so skupaj ustvarili predstavo Brade, ki je pravkar prišla v videoteko Voyo. Če v teh jesenskih dneh potrebujete več smeha, smo za vas po videotekah poiskali še nekaj zanimivih komičnih oddaj.

Brade

V predstavi Brade Gašper Bergant, Boštjan Gorenc-Pižama in Perica Jerković svoje stand up nastope začinijo s skeči iz zaodrja. Komiki so že eno leto na turneji po slovenskih gledališčih in kulturnih domovih in kaže, da imajo zagona za še eno. Ogled v živo je še vedno najboljša izbira, saj predstava kljub dodelanemu scenariju malo drugače diha v vsakem kraju, ko dodajo lokalno obarvane šalo in druge improvizacije, a tudi ogled s kavča vas bo nasmejal.

 

Predstava Brade je na voljo v videoteki Voyo.

Skečoholiki

Na Voyo se vračajo tudi Sašo Stare, Aleš Novak, Gašper Bergant in Jernej Celec v seriji skečev Skečoholiki. Za tretjo sezono so okrepili ekipo in pisce scenarijev poiskali tudi med mlajšimi komiki. Koncept ostaja podoben: rdeča nit oddaje je tematska debata, ki povezuje posamezne skeče. Epizoda traja okrog dvajset minut, kar je ravno prav za krajši odklop možganov. Trenutno je na voljo pet oddaj nove sezone, nove pa dodajajo vsak petek.

 

Vse tri sezone Skečoholikov so na voljo v Voyu.

Carici

V videoteki HBO Go je trenutno na voljo precej specialk, tako starejše generacije, kot tudi mlajših komikov in komičark, med drugim Sarah Silverman in Amy Schumer. Žal pri nas ni na voljo nastopa Michelle Wolf, ene bolj svežih komičark, ki brez dlake na jeziku komentira aktualno družbeno in politično dogajanje.

Lani je HBO med drugim dal priložnost avtoricama podcasta 2 Dope Queens Jessici Williams in Phoebe Robinson. Posneli sta štiri oddaje, v katerih sta predstavili tudi množico odličnih stand up komikov, med drugim Michelle Buteau, Aparno Nancherlo in Barona Vaughna, zraven pa za vsako oddajo povabile še bolj slavne osrednje goste. V začetku decembra bosta snemali nove štiri oddaje, ki bodo predvajane v začetku 2019.

 

Na kavču pri prijateljih

Če so vas posrkali nastopi polni šal, za konec predstavljamo še serijo o stand up komikih. Pete Holmes ima poleg specialke tudi serijo Na kavču pri prijateljih, ki prikaže zakulisje življenja stand up komikov preden postanejo slavni. V seriji spremljamo Peta, ki zaloti ženo pri varanju, se odseli in se odloči, da se bo resno ukvarjal s svojo veliko ljubeznijo standupom. V seriji se seveda pojavi množica znanih komikov, med drugim Sarah Silverman in Artie Lang. Del materiala, ki ga Pete uporablja v svojih sprva ne posebej uspešnih nastopih dejansko izvira iz njegovega lastnega zgodnjega materiala.

 

Na HBO Go sta na voljo dve sezoni serije Na kavču pri prijateljih.

Prvič objavljeno na blogu Tehnik.

Foto: Jernej Kokol

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *