DKinoFilmVideoteke

Uspešnica v DKinu: Čudo (Wonder)

Uspešnica v DKinu: Čudo (Wonder)

Film Čudo temelji na eni največjih mladinskih knjižnih uspešnic zadnjih let. Roman pisatelja R.J. Palacia je na voljo tudi v slovenščini v odličnem prevodu Boštjana Gorenca – Pižame.

Glavni junak Auggie se je rodil z redko gensko napako, zaradi katere je moral prestati številne operacije in se je šolal doma. Ko jih dopolni deset, pa nastopi čas, da prestopi šolski prag. Čakajo ga nove dogodivščine, a tudi drugi družinski člani se morajo navaditi na spremembe, otroci v šoli na novega sošolca, Auggie pa na svet okrog sebe. Zgodba o sprejemanju drugačnosti je tudi zgodba o pogumu, prijaznosti in zapletenem svetu desetletnikov.

Glavno vlogo odigra Jacob Tremblay, ki je kljub mladosti odigral v množici priznanih in uspešnih filmov, med drugim v oskarjevski drami Soba, srhljivkah Ujeta in Preden se zbudim, melodrami Henryjeva knjiga, pravkar pa ga lahko v kinu vidimo v Predatorju. Njegova starša prepričljivo upodobita Julia Roberts in Owen Wilson. Film je režiral Stephen Chbosky, ki se je pred tem že dokazal kot avtor literarne predloge, scenarist in režiser uspešnice Čarlijev svet (The Perks of Being a Wallflower).

Film Čudo je po priporočilih Kinodvora primeren za otroke od 10. leta naprej.

Čudo je na voljo v videoteki DKino.

Članek je bil septembra objavljen na Tehniku.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *