NetflixSerijaVideoteke

Priporočilo za verižno gledanje: Marvelovi Branilci* (Marvel’s The Defenders)

Daredevil Jessica Jones Luke Cage in Iron Fist združijo moči kot The Defenders v Netflixovi seriji.

Priporočilo za verižno gledanje: Marvelovi Branilci* (Marvel’s The Defenders)

Na Netflixu je pristala serija The Defenders, ki združuje glavne junake serij Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage in Iron Fist. Skupaj se borijo proti negativki Alexandri Reid, ki jo upodobi Sigourney Weaver. V glavnih vlogah Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter in Finn Jones.

Prve kritike niso povsem pozitivne, a vsekakor boljše kot za Iron Fist. Na Gledal_a bom serijo še gledamo in bomo razširili ta članek takoj, ko jo pogledamo.

Prvi vtisi po dveh epizodah serije Marvelovi Branilci (Marvel’s The Defenders)

Za razliko od Maščevalcev, kjer smo bili takoj priča akciji, ki je povezala vse junake, pri Branilcih prvi dve epizodi spremljamo vsakega posebej, kako raziskuje svoj del najbrž iste zgodbe. Najbrž pravim zato, ker v prvih dveh epizodah gledalci ne dobimo bistveno širšega vpogleda kot posamezni junaki, niti se ne kaže povezave med njihovimi primeri. Prav tako se dogajanje močno navezuje na zaključke posameznih serij (Daredevil 2, Jessica Jones, Luke Cage in Iron Fist), tako da je priporočljivo, da si pred ogledom Branilcev ogledate še vse prejšnje, ali pa vsaj preberete povzetke, ki razložijo, kje so junaki končali in kdo so ključni (preživeli) liki v njihovih življenjih.

Dodatna težava tega pristopa je v tem, da imamo dolgo občutek, da gledamo 4 različne filme, saj so se avtorji odločili obdržati določene vizualne in zvočne elemente, ki so jih posamezne serije uvedle za svoje like. Tako so denimo scene z Mattom Murdockom/Daredevilom osvetljene kot v cerkvi, Luka Caga povsod spremlja r’n’b ritem, Jessica Jones ima zmeraj alkohol na dosegu roke, Danny Rand/Iron Fist pa je še naprej neznosen. Za nameček v prvih dveh epizodah skorajda ni resne akcije, le nekaj pretepov in napol zabavno soočenje med Fistom in Cagom. No, če napovedniki ne lažejo, vsaj na tem področju lahko pričakujemo več.

Nadaljevanje sledi čez kak teden …

Tukaj pa je še zadnji napovednik za serijo Marvelovi Branilci (Marvel’s The Defenders):

AvtorjaDouglas Petrie, Marco Ramirez. Igrajo: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones, Elodie Yung, Rosario Dawson, Sigourney Weaver, Jessica Henwick, Scott Glenn, Deborah Ann Woll.

Prva sezona Marvelovih Branilcev je na voljo na Netflixu, skupaj z dvema sezonama Daredevila in po eno sezono Jessice Jones, Luka Caga in Iron Fista. Druga sezona Jessice Jones je napovedana za prihodnje leto.

* Netflix še ni na voljo v slovenščini, zato so prevodi naslova serije in epizod zgolj (zelo verjetna) ugibanja. Ko bo Netflix uradno poslovenil serijo, bomo po potrebi prilagodili naslove.

Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *