HBO GoSerijaTVVideoteke

Odlične pomladne serije 1: Podpredsednica, Twin Peaks, Silicijeva dolina, Deklina zgodba, Ostali

Odlične pomladne serije 1: Podpredsednica, Twin Peaks, Silicijeva dolina, Deklina zgodba, Ostali

Na TVju bo letošnjo pomlad in poletje več izjemnih serij, kot si jih je mogoče ogledati, zato si oglejte pregled trenutnih in prihajajočih serij, ki jih ne gre zamuditi. V prvem delu so izpostavljene na serije, ki so na sporedu kanala HBO oziroma v njihovi pretočni videoteki HBO Go: Podpredsednica (Veep), Ostali (The Leftovers), Silicijeva dolina (Silicon Valley), Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale), Twin Peaks in Gverila (Guerrilla).

Podpredsednica (Veep)

Na sporedu: od 17. 4., celotna sezona od 19. 6.

Ustvarjalci serije so se po zmagi Donalda Trumpa vprašali, ali je na TVju sploh še prostor za politično satiro. Če je v glavni vlogi Julia Louis-Dryfus, potem vsekakor je.

Julia Louis Dreyfuss v seriji Podpredsednica (Veep)
Foto: HBO

Ostali (The Leftovers)

Na sporedu od 17. 4., celotna sezona od 5. 6.

Bo vnebovzetju, ki smo mu bili priča v prvem delu serije sledil konec sveta, ali se bodo ljudje v tem novem svetu naučili živeti skupaj? Vse kaže, da se bo Damon Lindeloff z zaključkom Ostalih odkupil za Skrivnostni otok.

Justin Theroux v seriji Ostali (The Leftovers).

Silicijeva dolina (Silicon Valley)

Na sporedu od 17. 4., celotna sezona od 26. 6.

Življenje računalniških podjetnikov še nikoli ni bilo tako zabavno ali napeto, predvsem pa ne predstavljeno v tako realistični luči kot v tej seriji. Pied Piper na vsak desktop!

Ekipa Pied Piperja v seriji Silicijeva dolina (Silicon Valley)
Foto: HBO

Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale)

Na sporedu od 27. 4., celotna sezona od 15. 6.

Elizabeth Moss v seriji Deklina zgodba (The Handmaid's Tale).
Foto: HBO

Priredba priznanega romana Margaret Atwood o totalitarni družbi, v kateri ženske postanejo stroji za rojevanje, je izjemno posneta in odigrana ter aktualni opomnik, kako hitro lahko svoboščine postanejo le spomini.

Gverila (Guerrilla)

Na HBO Go od 20. 4., celotna sezona od 15. 5.

Napeta zgodovinska serija je postavljena v London v sedemdesetih in razkriva boj temnopoltih Britancev za pravice, predvsem pa militarizacijo Britanskih črnih panterjev kot posledico nasilnega šikaniranja policije. Avtor serije je John Ridley, scenarist oskarjevske drame 12 let suženj, v glavnih vlogah pa nastopita Idris Elba in Frieda Pinto.

Serija Gverila (Guerilla)
Foto: HBO

Twin Peaks

Prvi dve sezoni od 1. 5.

Vsi fanatični oboževalci Davida Lyncha že imamo v koledarju označen 22. maj, ko dobimo dolgo pričakovano 3. sezono Twin Peaksa. Več o tem prihodnjič, do takrat pa opomnik, da si lahko od 1. maja ponovno ogledate prvi dve sezoni na HBO Go.

Twin Peaks 1. sezona
Foto: HBO

V naslednjem prispevku pa več o novih serijah, ki so dosegljive prek ostalih pretočnih storitev, med drugim Netflixove Sense8, Master of None in Unbreakable Kimmy Schmit, seveda pa tudi Ameriške bogove, ki so pri nas dosegljivi prek Amazon Video in še kaj.

Igor in Tamara Harb

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *