HBO GoIgra prestolovSerijaTVVideoteke

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Vojnem plenu (S7E4)?

Tycho in Cersei v seriji Igra prestolov: Vojni plen (Game of Thrones: Spoils of War)

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Vojnem plenu (S7E4)?

Prihodnja, 4. epizoda serije Igra prestolov nosi naslov Vojni plen (The Spoils of War). Vojna se je začela in kot je poudarila Cersei, je ona zadala prvi udarec. A naslovni plen najbrž ni zgolj njen.

POZOR: Nadaljevanje razkriva vsebino 3. dela 7. sezone Igre prestolov, ki je bil na sporedu programa HBO 31. julija 2017. Če te epizode še niste videli, nadaljujete na lastno odgovornost!

Tretja epizoda se je zaključila zelo ugodno za Lannisterje, ki so sicer izgubili sedež svoje hiše Livarsko skalo, a so zavzeli Visoki vrt in z njim vred finance, ki jih potrebujejo za poplačilo dolgov, poleg tega pa imajo v ujetništvu oz. počasnem umiranju voditeljici Dornije. Igralka Indira Varma, ki upodobi Ellario Pesek, pa je že potrdila, da se v seriji ne bo več pojavila. Njihov vojni plen je zelo dober. Po drugi strani je vojska kraljice zmajev Daenerys z Livarsko skalo zasedla nevredno graščino brez zalog, medtem ko je flota Eurona Greyjoya potopila ladjevje s katerim so prišli in jih pričela oblegati. Tako se zdi, da jim je preostal zgolj kopenski premik, ki pa lahko vojsko zdesetka. Njihov vojni plen je precej boren. A poglejmo si, kaj še ponuja napovednik.

Napovednik 4. epizode 7. sezone serije Igra prestolov: Vojni plen

Otvoritveni kader prikaže kul zemljevid Sedmih kraljestev, ki ga je dala Cersei narediti in njen pogovor/pogajanja s Tychom, predstavnikom braavoške Železne banke. Svojo podporo pogojuje z zlatom za poplačilo starih dolgov in vidimo, da ga Jamie že tovori. Zdi se, da napovednik temu detajlu posveti precej pozornosti, tako da se bo morda izšlo drugače. Lahko bi zlato med transportom izginilo. Vmes vidimo obupano Daenerys, ki ugotavlja, da je ostala brez zaveznikov in prosi Jona za podporo. V kratkih rezih vidimo še Theona, ki z železnorodnimi pristaja na obali, Brienne med mečevanjem, Jona in Daenerys v tunelih, mrkega Mezinčka, prestrašeno Sanso, človeka na vrhu zasneženega hriba pod katerim je ogromna vojska in zmaja v letu.

Kaj lahko iz tega sklepamo? Daenerys bo vsekakor pripravila povračilni udarec in povsem mogoče je, da bo skušala Lannisterjem odnesti zlato. To lahko doseže na več načinov, denimo odjezdi na zmaju in požge karavno ali pa jo napade s hitro dothraško konjenico. Izvlečeno bodalo v kadru takoj za posnetkom zlata namiguje na izdajstvo: mogoče je, da bi Tyrion prepričal Bronna naj izda Lannisterje. To se ne zdi najbolj verjetno, a vseeno bolj kot to, da bi Theon uprizoril nekakšno skrivno akcijo. Nič manj zanimivo ne bo dogajanje na Severu, kjer kaže, da bo prišlo do konflikta med Sanso in Mezinčkom, prihajajoča vojska pa je lahko tudi vojska Nočnega kralja, kar bi znatno pospešilo dogajanje.

A treba bo počakati na ponedeljek, do takrat pa si oglejte, kako so Daenerys propadli najboljši načrti.

Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *