HBO GoIgra prestolovSerijaTVVideoteke

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Nevihtnorojeni?

Igra prestolov Game of Thrones flota zmaji Daenerys

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Nevihtnorojeni?

Jutri bo na sporedu 2. epizoda 7. sezone Igre prestolov. Naslov obljublja, da bo fokus na Daenerys Targaryen (kraljici Meereena, kraljicei Andalov in prvih mož, kraljici Sedmih kraljestev, khalesi velikega travnatega morja, mysi, lomilki okovov, neožgani, materi zmajev), ki je znana tudi kot Nevihtnorojena.

Napovednik 2. epizode 7. sezone serije Igra prestolov: Nevihtnorojena

Kratek napovednik pokaže, da Daenerysini poveljniki načrtujejo napade in zavezništva, na drugi strani pa kraljica Cersei že pričenja s svojo priljubljeno vojno taktiko – širjenjem laži. V kratkih rezih vidimo še Aryo in krvovolka, kar najbrž pomeni, da bo zares srečala svojo krvovolkuljo Nymerio, kot številni oboževalci že dolgo upajo. Poleg tega kaže, da bo prišlo do konflikta med Jonom Snegom in Petyrom Baelishem – Mezinčkom. Zanimivo bo videti, kako bo ravnala Sansa.

Ta vikend je v San Diegu potekal sejem ComiCon, kjer je Igra prestolov gostila okroglo mizo z nekaj člani zasedbe, vodil pa jo je Kristian Nairn, igralec, ki je do prejšnje sezone igral priljubljenega silaka Hodorja. Spodaj si lahko ogledate posnetek cele okrogle mize, še pred tem pa je tukaj razširjeni napovednik epizode.

Razširjen napovednik 7. sezone serije Igra prestolov iz Comic Cona

Ta napovednik sprva predvsem razširi scene iz zgornjega krajšega, a nedvomno prikazuje tudi scene, ki se odvijejo v naslednjih epizodah. Ključne nove informacije so, da Jon Sneg že razmišlja o zavezništvu z Daenerys, a naleti na precej nasprotovanja, kar kaže, da se mu lahko odvije podoben scenarij kot je bilo tkanje zavezništva z divježi. Upajmo, da je bila smrt dober nauk. Napovednik razkrije tudi, kdo bo nepričakovan obiskovalec pri Daenerys; kot so številni že sklepali, bo to rdeča duhovnica Melisandre, ki je bila konec prejšnje sezone izgnana s Severa. Daenerys nedvomno ne bi odobravala njenih metod žrtvovanja v ognju, a Melisandrin fanatizem se je že izkazal za zelo nalezljivega.

Več bomo izvedeli v ponedeljek. Kratek povzetek poiščite na Telekomovem blogu Tehnik, natančno analizo pa na Gledalbom.com/Igra-prestolov.

Okrogla miza Igra prestolov iz Comic Cona 2017

Na okrogli mizi so sodelovali:  Sophie Turner (Sansa Stark), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Jacob Anderson (Črv), John Bradley (Sam), Gwendoline Christie (Brianne), Liam Cunningham (Davos), Nathalie Emmanuel (Missandei) in Conleth Hill (Varys). Vodil jo je, kot omenjeno, Kristian Nairn.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *