FilmKino

Video ocena: Posledice (Consequences)

Video ocena: Posledice (Consequences)

Posledice ni videti kot slovenski film, temveč po vizualni plati in načinu predstavitve zgodbe spominja na skandinavsko kinematografijo. Dogajanje je postavljeno v vzgojni zavod, kamor sodišče na predlog staršev pošlje mladega Andreja.

Dinamiko skupnosti, pa tudi Andreja samega, spoznavamo skozi njegovo perspektivo. Kamera je bodisi za njegovim ramenom bodisi ga postavi v središče kadra, da smo priča njegovim odzivom. Proces deluje naravno in gledalcu prinese vpogled v junaka, pristnost pa dogajanju dodajo tudi režiserjeve izkušnje iz vzgojnega zavoda, kjer dela kot vzgojitelj.

Darko Štante z uporabo kamere, izbiro pristnih lokacij in scen ter dinamičnim scenarijem pritegne gledalca k zgodbam, ki preredko pridejo na filmsko platno. A v vrtinec dogajanja nas dokončno potegne odlična zasedba na čelu z Matejem Zemljičem in Timonom Šturbejem. Tako spoznamo Željka, alfo tolpe v domu, ki se mu Andrej skuša približati, in zaradi katerega zaide na vse bolj nevarne poti.

Film po eni strani sledi vzorcem francoskega trilerja Prerok, o vzponu mladeniča skozi hierarhijo korektivnega zavoda, a je hkrati tudi ljubezenska zgodba, ki ponudi izdaten vpogled v ideale in moralo generacije mladih.

RežijaDarko ŠtanteIgrajoMatej ZemljičTimon ŠturbejGašper Markun.

Ocena filma Posledice

Ocena filma TAKOJ V KINO pomeni, da gre za film, ki ga je nujno čim prej videti. In to v kinu!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *