FilmKino

Slovenski film: Posledice tega, da Ne bom več luzerka

Eva Jasenovac v filmu Ne bom več luzerka / My Last Year as a Loser

Slovenski film: Posledice tega, da Ne bom več luzerka

Ta teden je dvignil rating slovenskega filma za več stopinj, saj smo dobili napovednika za kar dva težko pričakovana igrana prvenca: Posledice in Ne bom več luzerka.

Posledice (Consequences)

Posledice je drama, postavljena v vzgojni zavod, kjer se mora glavni junak soočiti z novim načinom življenja, ob tem pa še varovati svojo skrivnost. Glede na napovednik je film videti bolj surov, napet in realističen kot smo vajeni za domači film. Gre za režiserjev celovečerni prvenec, tako da je podoba še toliko bolj presenetljiva.

Slovenska premiera filma bo na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, mednarodna pa na prestižnem festivalu v Torontu TIFF. Na redni spored v slovenskih kinematografih pride v oktobru.

Režija: Darko Štante . Igrajo: Matej Zemljič, Timon Šturbej, Gašper Markun, Lovro Zafred, Rosana Hribar, Dejan Spasić, Blaž Setnikar, Iztok Drabik Jug, Lea Cok.

Ne bom več luzerka (My Last Year as a Loser)

Ne bom več luzerka je igrani prvenec Urše Menart, sicer avtorice uspešnih dokumentarcev Nekoč je bila dežela pridnih in Kaj pa Mojca?. Zgodba se osredotoča na Špelo, ki se bori z odraščanjem in iskanjem svoje poti v življenju. 

Film bo otvoril letošnji Festival slovenskega filma v Portorožu in prihaja kasneje letos tudi na redni spored kinematografov.

Režija: Urša Menart. Igrajo: Eva Jesenovec, Živa Selan, Saša Pavček, Špela Rozin, Branko Završan, Jurij Drevenšek, Tina Potočnik Vrhovnik, Lara Vouk, Aljaž Jovanovič, Timon Šturbej, Matic Lukšič, Vladimir Kusić.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *