FilmKino

Video ocena: Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Video ocena: Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Jurski svet je bila napeta pustolovščina, ki gledalce navdušila zaradi dveh stvari: mestoma neumnega humorja in veličastnih dinozavrov. Nadaljevanje ohranja drugi element, medtem ko komične elemente zamenja za flirtanje z grozljivko. Nenazadnje je španski režiser Bayona začel v tem žanru s srhljivko Sirotišnica, ki tudi na Jurskem svetu pusti močan pečat, saj se velik del akcije odvije v temačni hiši. 

Foto: © Universal Pictures

Zgodba se začne na otoku Isla Nublar, kjer so po ponovnem propadu zabaviščnega parka dinozavri živeli v miru, zdaj pa jim grozi prebujeni vulkan. Medtem ko si aktivisti prizadevajo za rešitev ogroženih vrst, pa korporativni plačanci kradejo DNA vzorce in živali, da bi dinozavre spremenili v orožje. Na sceno se vrneta Claire in Owen v podobi Bryce Dallas Howard in Chrisa Pratta, zraven njiju pa tudi horda nevarnih ogromnih plazilcev.

Nauk filma je tokrat veliko bolj osredotočen na nevarnost igranja boga in na nepredvidljive posledice kaosa evolucije. Zaradi neizbežnosti razpleta moralne dileme dobimo bolj temačen film kot je bil predhodnik, tako da je vzdušje bližje Vzponu planeta opic. No, slovenski gledalci vseeno najdemo razlog za smeh: eden od nesramno bogatih izprijencev, ki se udeležijo avkcije dinozavrov, je opisan kot slovenski trgovec z orožjem. Daleč smo prišli kot narod. 

Scena iz filma Jurski park: Padlo kraljestvo (Jurassic Park: Fallen Kingdom)Ocena filma Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Ocena kokice in kokakola! pomeni, da gre za nezahteven in mestoma zabaven film.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *