FilmKino

V kinu: Poredne mame 2: Božič, Prebujanja, Berlinski sindrom, Thor: Ragnarok, Vesela pošastna družina

V kinu: Poredne mame 2: Božič, Prebujanja, Berlinski sindrom, Thor: Ragnarok, Vesela pošastna družina

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Poredne mame 2: Božič (A Bad Moms Christmas), Prebujanja, Berlinski sindrom (Berlin Syndrome), Thor: Ragnarok, Vesela pošastna družina (Happy Family), Žaga 8 (Jigsaw), Mladi Karl Marx (Le jeune Karl Marx), Beograjski fantom (Beogradski fantom).

Poredne mame 2: Božič (A Bad Moms Christmas)

Kolosej, Maribox, Cineplexx, Kino Bežigrad

Pred dvema letoma so poredne mame presenetljivo navdušile in ustoličile podžanr komedij o odraslih ženskah, ki se odločijo postaviti obveznosti na stran in prepustiti zabavi. Nadaljevanje je ubralo dokaj klasično pot nadgradnje, saj se naslovnim porednim mamam pridružijo še njihove mame, ki bodo do konca filma skoraj zagotovo prekašale hčerke.

Prebujanja

Kolosej, Maribox, Cineplexx, Kino Bežigrad

Režija: Peter BratušaIgrajo: Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jure Zrnec, Jana Zupančič

Film režiserja Petra Bratuše, ki nas je navdušil s serijo Življenja Tomaža Kajzerja, nas tokrat popelje v svet oziroma v spalnice glavnih junakov v poznih tridesetih. Trije pari, več zgodb, vsi pa na točki preloma, preklopa, novi točki odraščanja.

Berlinski sindrom (Berlin Syndrome)

Maribox in drugod

Mlada avstralska fotoreporterka na dopustu v Berlinu spozna mladeniča s katerim sta si všeč. Zvečer se znajde v njegovi postelji, zjutraj pa se prebudi sama. Zaklenjena v zabarikadirano stanovanje. Ugrabljena.

Thor: Ragnarok

Cineplexx, Kolosej, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Taika WaititiIgrajo Chris Hemsworth Tom HiddlestonCate BlanchettJeff GoldblumTessa ThompsonMark Ruffalo

Superjunak z Asgarda se vrača, a v novi izvedbi. Vajeti je v roke prevzel novozelandski režiser, ki nas je navdušil z odbitima Kaj počnemo v mraku in Lov na divjaka. Po napovedniku sodeč tudi Thor ne bo klasičen stripovski film. Med odjavno špico sta še dve kratki sceni, tako da počakajte. Za video oceno filma Thor: Ragnarok kliknite tukaj, če želite izvedeti več o ozadju filma, pa tukaj.

Vesela pošastna družina (Happy Family)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Holger TappeGlasovi: Aleksander Golja, Tina Ogrin, Mirko Medved, Katja Ogrin in Peter Urbanc

Ko družino Wishbone na zabavi zlobna coprnica spremeni v pošasti, jo lovijo po celem svetu in med tem srečajo resnične pošasti. Na primer grofa Drakulo, ki se zaljubi v hčerko Emmo. Evropski animirani film je posnet po istoimenski knjižni uspešnici.

Žaga 8 (Jigsaw)

Cineplexx, Kolosej, Maribox, Kino Bežigrad

Žaga se ponovno vrača, nič bolj sveža, nič drugačna. Glede na napovednik gre za podoben zaplet, razplet in vse vmes kot v preteklih filmih. A če ste torej v krizi pomanjkanja Žage, saj je zadnji prišel v kina pred sedmimi leti, je to za vas odlična novica.

Mladi Karl Marx (Le jeune Karl Marx)

Kinodvor in Art kino mreža

Režiser kritiško priznanega dokumentarca Nisem tvoj zamorc nas tokrat vabi v Pariz leta 1844, kjer živita v izgnanstvu Karl in Jenny Marx. Ko srečata Friderika Engelsa pa se rodi navdihujoče prijateljstvo, ki kuje teoretične osnove prihajajoče revolucije.

Kinoteka: Beograjski fantom (Beogradski fantom)

1979 je neznanec z ukradenim porshejem divjal po ulicah Beograda in se vztrajno izmikal lovkam policije. Incident je celo razburkal politično stanje, a voznika nikoli niso odkrili. Oceno filma Beograjski fantom najdete tukaj.

 

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *