FilmKino

Video ocena: Prebujanja

Video ocena: Prebujanja

V Prebujanjih nas režiser Peter Bratuša odpelje v spalnice treh parov: uspešnega fotografa in njegove nenadoma še uspešnejše žene, sveže ločenega profesorja h kateremu se je priselila mlada ljubica in dolga leta ločenih srednješolskih ljubimcev, zdaj uspešnih posameznikov, ki najameta sobo v prestižnem hotelu, da bi našla izgubljeno.

Vsi trije pari so v turbulentnih obdobjih, v krizi srednjih let. Vsak skuša partnerja zmanipulirati z uporabo različnih metod, od iskrenosti, do prilizovanja, pa tudi podle taktike jim niso tuje.

Izjemna zasedba oživi like v celotnem spektru osebnosti, tako da postanejo povsem prepričljivi. Kot nekdanja sošolka, ki se je komaj spomnite, sodelavec iz drugega oddelka, s katerim občasno kaj spregovorite, ali pa tisti znanec od vašega bratranca, ki ga kar naprej srečujete v mestu. Poznate jih, a z njimi ne bi šli na večerjo.

Film se ni uvrstil na septembrski Festival slovenskega filma, ker je režiser Peter Bratuša takrat že snemal naslednji film, mladinsko pustolovščino Gaja, ki prihaja v kino spomladi. V pripravi pa ima tudi že naslednji dramski projekt.

Ocena filma Prebujanja

Ocena TAKOJ V KINO! pomeni, da gre za film, ki ga priporočava in ga je fajn videti na velikem platnu.

Tags:
En komentar
  1. Kot bi rekel Kurt Vonhengut jr.:
    Tako gre to…. in res ga je fajn pogledat na velikem kinu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *