FilmKino

V kinu: Družinica, Srečen smrtni dan, Snežak, Geovihar, Milice 2, Moj mali poni: Film

V kinu: Družinica, Srečen smrtni dan, Snežak, Geovihar, Milice 2, Moj mali poni: Film

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Družinica, Srečen smrtni dan (Happy Death Day), Snežak (The Snowman), Geovihar (Geostorm), Milice 2, Moj mali poni: Film (My Little Pony: The Movie), Usnjeni obraz (Leatherface), Aquarius, Rdeči pes modri (Red Dog: True Blue), Praznični dan (Jour de Fête)

Družinica

Kinodvor, Kolosej, Maribox

Ko starša ostaneta brez služb, se temelji družine z dvema otrokoma zatresejo. Sledi zlom, najprej finančni, nato psihološki. Irena Kovačević je za svojo prvo glavno vlogo prejela nagrado na montrealskem filmskem festivalu.

Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

Cineplexx, Kolosej, Maribox

Glavna junakinja Tree se na svoj rojstni dan zbudi v postelji ljubimca za eno noč, zvečer pa jo napade zamaskirani morilec z nožem. A ko zamahne, se Tree ponovno zbudi v jutro rojstnega dne. Grozljiva različica filma Svižčev dan je požela dokaj pozitivne ocene in navdušila gledalce v ZDA.

Snežak (The Snowman)

Kolosej, Cineplexx, Maribox

Napet triler o lovu na pretkanega serijskega morilca je posnet po knjigi priljubljenega pisca kriminalk Joa Nesba. Za kamero je odličen režiser Tomas Alfredson, ki nas je 2008 popeljal v skandinavsko noč z Vampirsko ljubeznijo, pred kamero pa Michael Fassbender in Rebecca Ferguson.

Geovihar (Geostorm)

Cineplexx, Kolosej, Maribox, Kino Bežigrad

V bližnji prihodnosti je podnebje na Zemlji pod nadzorom mreže satelitov, a napaka v sistemu ogrozi človeštvo. Znanstvenik, ki ga igra Gerard Butler, poskuša s pomočjo ekipe še pravočasno preprečiti uničujoči geovihar. Celovečerni prvenec scenarista filma Dan neodvisnosti.

Milice 2

Kolosej, Cineplexx, Maribox

Gverilska komedija o nerodnih policajih se vrača, v glavnih vlogah Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik.

Moj mali poni film (My Little Pony: The Movie)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Liki iz priljubljene risanke so našli pot na veliko platno. Obvezen ogled za številne starše.

Usnjeni obraz (Leatherface)

Kolosej, Cineplexx, Maribox

Predzgodba enega najbolj znanih filmskih psihopatov, človeka z vzdevkom Usnjeni obraz, ki je zaslovel z vihtenjem žage v Teksaškem pokolu z motorko.

Aquarius

Kinodvor, Maribox

Sonia Braga v filmu Aquarius odigra življenjsko vlogo. Clara se zoperstavi nepremičninskemu poskusu prevzema legendarne obmorske stavbe Aquarius, kjer živi, medtem ko so njeni sosedje stanovanja že prodali. Na mestu njenega doma naj bi zrasla luksuzna stolpnica, zato jo podjetje na vse načine poskuša prisiliti v prodajo. Režiserjev prvenec Zvoki soseske smo lahko videli pred par leti tudi na Liffu.

Rdeči pes modri (Red Dog: True Blue)

Kinobalon: Kinodvor in Art kino mreža

Zgodba o dečku in njegovem psu je postavljena v avstralsko divjino, teme odraščanja in življenjskih sprememb pa so prepletene z legendami in mitologijo avstralskih staroselcev.

Kinoteka: Praznični dan (Jour de Fête)

Proslavljanje del Jacquesa Tatija seveda ne gre brez Prazničnega dne, poštarjeve burleskne odisejade, ki že skoraj 70 let navdušuje gledalce vseh starosti.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *