FilmHBO GoKinoOtroški kinoTVVideoteke

Otroški kino: Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana)

Scena iz filma Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana).

Otroški kino: Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana)

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka je otroški animirani film, ki bo s pustolovsko zgodbo bo navdušil tako dekleta, fante kot tudi odrasle.

Starost: od 6 let naprej *

Dolžina: 1h 43 min

Zgodba

Film Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka nas popelje na polinezijsko otočje, kjer živi deklica Vaiana, ki takoj poudari, da ni princesa, ampak poglavarjeva hči. Kljub nasprotovanju očeta se odpravi dogodivščini naproti, da bi rešila svoje ljudstvo, na pomoč pa ji priskoči polbog Maui, ki najprej sicer ne pokaže prijazne plati. Film je poln pesmi, ki jih tudi v sinhronizirani različici ne boste spravili iz glave.

Scena iz filma Vaiana.
Foto: © Walt Disney

Morebitne strašljive scene

Strašljive scene so povezane predvsem z vulkansko pošastjo in kokosovimi pirati, ki napadejo glavna junaka. Junakinja med drugim naleti tudi na nevihto in razburkano morje. V filmu tudi umre Vaianina babica, ampak se to zgodi izven kadra, poleg tega je vse skupaj vpleteno v fantastični svet tihomorske mitologije.

Posebno obvestilo o izvirnem naslovu

Izvirni angleški naslov filma je Moana, vendar so bili v Evropi prisiljeni film in glavno junakinjo preimenovati v Vaiano, saj je ime Moana imela nekdanja italijanska pornografska igralka. Zato tudi priporočamo dodatno pozornost pri iskanju s filmom povezanih vsebin po internetu, če uporabljate izvirni naslov.

Za piko na i

Vaiana nima princa in ga za razliko od marsikatere klasične Disneyeve junakinje tudi ne išče, zato pa na potovanju najde sebe, preizkuša svoje sposobnosti in meje. S tem je odlična vzornica, ki otrokom posreduje sporočila o pomenu sodelovanja, zaupanja vase, mimogrede pa skozi krasno zgodbo in animacijo poda še marsikatero življenjsko lekcijo.

Film Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka je na voljo v HBO Go, trenutno pa ga lahko ujamete še tudi  v nekaterih kinih. Preverite na portalu gremovkino.si

Ustvarjalci

Režija: Ron Clements, John Musker. Glasovi: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Jemaine Clement.

Režija sinhronizacije: Tanja Ribič. Režija pesmi: Vojko Sfiligoj. Glasovi in petje: Katja Ajster, Rok  Kunaver, Vesna Jevnikar, Primož Pirnat, Tim Kores, Diana Lečnik, Klemen Bunderla.

Kratka video ocena filma Vaiana:

*Po priporočilu ameriškega spletnega portala Common Sense Media.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *