FilmFilmske nagrade 2018KinoRomanca tedna

Filmska ocena: Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick)

Scena iz filma Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick).

Filmska ocena: Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick)

Če mislite, da so romantične komedije pozabljeni žanr, si oglejte Ljubezen na prvo bolezen, saj je en bolj romantičnih filmov leta 2017, vsekakor pa najbolj smešen. Zgodba se osredotoča na newyorškega komika pakistanskega porekla, ki mu starši aktivno iščejo ženo muslimanko, medtem ko njega tradicionalni običaji vse manj zanimajo. Ko spozna Emily, se zaljubita in sta nekaj časa srečna, a se vseeno razideta, ko on ne zmore razložiti staršem, da ne želi dogovorjene poroke. Kmalu zatem Emily pade v komo, on pa je še vedno njen stik za nujne primere. V bolnišnici nato tudi spozna njena starša in ugotavlja, koliko mu Emily pravzaprav pomeni. A naj vas resnost situacije ne zamoti, saj je scenarij nabito poln humorja, ki pa ni niti za trenutek žaljiv. Nenazadnje temelji na resničnih dogodkih glavnega igralca in soscenarista.

Zoe Kazan in Kumail Nanjiani v filmu Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick).
Foto: Impuls Pictures AG

Zanimiva zgodba, ki je sprva videti kot običajen romantičen zaplet, naniza vrsto razmišljanj o človeških odnosih, različnosti in družbi, a zažari skozi igro glavnih igralcev. Kumail Nanjiani, najbolj znan po vlogi v seriji Silicijeva dolina, poleg že pričakovanega humorja (BTW spremljajte ga na Twitterju) pokaže še globino, skupaj z Zoe Kazan pa si z odličnim občutkom za ravnovesje med dramo in humorjem podata nešteto zabavnih trenutkov. Odlično jih dopolnita Emilyjina starša v podobi Raya Romana in Holy Hunter.

Ljubezen na prvo bolezen napoveduje, da se dobra romantična komedija vrača na filmska platna.

Režija: Michael Showalter. Igrajo: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano.

Tamara in Igor Harb

Napovednik filma Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick)

Tags:
En komentar
  1. Zelo simpatična, zanimiva, zaradi avtobiografske note sicer težko originalna pripoved, s subtilnim humorjem in solidnimi igralskimi predstavami. Med ansamblom je morda najšibkejša točka prav Nanjiani, vendar to z ostalimi kvalitetami zadostno kompenzira. Morda kakšno sekundo (minuto?) predolg, sicer pa “must see”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *