FilmHBO GoKinoOtroški kino

Otroški kino: Neverjetni 2 (Incredibles 2)

Otroški kino: Neverjetni 2 (Incredibles 2)

Neverjetni 2 je nadaljevanje animirane uspešnice izpred 14 let in se začne nekaj sekund po zaključku prejšnjega filma, sredi akcijskega vrveža, ki gledalca potegne v zgodbo in sproti razloži še posebnost naslovnih junakov.

Povsem običajna družina Bulc ima namreč skrivnost. Oni so Neverjetni, vendar se morajo skrivati zaradi zakonodaje, ki prepoveduje superjunaštvo. Oče je super močan, mati ima raztegljivo telo, sin je super hiter, hči lahko tvori energijski ščit in je nevidna, dojenček pa … No, on pa je resnično poseben, a ne bomo pokvarili presenečenja. Ampak, če si ga želite sami, si lahko ogledate kratko risanko Jakec Neverjetni, ki je na voljo kot dodatek na DVD/Blu-ray izdaji, najdete pa ga tudi (skupaj s celim kupom drugih Pixarjevih kratkih filmov) v spletni videoteki HBO Go.

Scena iz filma Neverjetni 2 (incredibles 2)
Foto: Disney

Vizualno in pripovedno je Neverjetni 2 podoben predhodniku, vendar s precej spremenjenim fokusom. Tokrat je v ospredju mati družine Elastika, ki se odpravi na tajno misijo, medtem ko njen mož gospod Neverjetni prevzame družinske obveznosti. Pri tem je podobno uspešen kot glavni junak kultne komedije Gospod mama, s katero je zaslovel Michael Keaton. Torej, sprva niti najmanj, ampak je vztrajen, ima srce na pravem mestu, ljubečo družino in dobre prijatelje, in na koncu se vse lepo izide. 

Zgodba je polna humorja in akcije, ki bosta navdušila gledalce vseh starosti oziroma nekje od 6 leta naprej, saj je z dvema urama film nekoliko dolg za mlajše in tudi vsebuje nekaj strašljivih scen. Predvsem pa ima film dušo in drznost, ki je značilna za studio Pixar in smo jo v poplavi superjunaških filmov zadnjih let precej pogrešali.

Scena iz filma Neverjetni 2 (incredibles 2)
Foto: Disney

RežijaBrad Bird. GlasoviCraig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Catherine KeenerSamuel L. JacksonIsabella Rossellini oz.  Lotos Vincenc Šparovec, Nina Valič, Nataša Tič Ralijan, Rok Suhadolc, Alenka Tetičkovič.

Ocena filma Neverjetni 2

Ocena TAKOJ V KINO pomeni, da gre za film, ki ga priporočava in ga je fajn videti v kinu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *