FilmKinoOtroški kino

Video ocena: Ralph ruši internet: Razbijač Ralph 2 (Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2)

Video ocena: Ralph ruši internet: Razbijač Ralph 2 (Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2)

Ralph ruši internet nadaljuje zgodbo Razbijača Ralpha, negativca arkadne računalniške igre, ki je v prvem filmu našel mesto v svetu in zadovoljstvo v prijateljstvu z dirkačico Venelopo. Na začetku je Ralph prepričan, da je njegovo življenje popolno, medtem ko si Vanelopa želi odkriti nekaj novega. Ko njuno arkado povežejo v internet, se prijatelja odpravita iskati rezervni del za Vanelopino igro, sproti pa spoznavata še medmrežje.

Podobno kot v prvem filmu je v ospredju iskanje lastne poti in osebne rasti skozi prijateljstvo in spremembe. Film je poln odličnih naukov, čeprav jih je v dve uri napeljanih skoraj preveč. A podobno kot pri prvem delu velja, da je Razbijač Ralph naravnan na ponovne oglede, ki vsakič prinesejo nova razkritja; tako s pokloni in parodijami video igram, filmom in popularni kulturi nasploh, kot tudi s tem, kar lahko naučijo otroke.

scena iz filma ralph ruši internet razbijač ralph 2

V tem pogledu v filmu posebej izstopa scena v kateri Vanelopa spozna Disneyjeve princeske, ki se najprej navdušijo nad njenimi udobnimi oblačili, nato pa jo zasipajo z nasveti, ki pogosto odgovarjajo na upravičene kritike teh priljubljenih zgodb. Studio Disney to sicer že počne z igranimi in digitalnih učinkov polnimi predelavami klasik, a to je tema za drug video.

Razbijač Ralph 2 vsebuje nekaj nasilnih elementov, povezanih s posameznimi igrami, vendar je tega manj kot v prvem delu. Je pa zato veliko zgodbe in šal povezanih z raznimi spletnimi storitvami, ki jih otroci še ne uporabljajo in razumejo, kot na primer Ebay. Te so precej organsko vpletene v zgodbo, a mlajši otroci bodo vseeno potrebovali nekaj konteksta za lažje razumevanje zgodbe.

Pri nadaljevanjih je vedno ključno vprašanje, ali so sploh potrebna? Nas življenje teh junakov po tem, ko so konec prvega filma premagali vse prepreke, še zanima? Pri Razbijaču Ralphu je odgovor vsekakor da.

Režija: Phil JohnstonRich Moore. Igrajo: John C. Reilly/Lotos Vincec Šparovec, Sarah Silverman/Mojca Fatur, Gal Gadot/Karin Komljanec, Taraji P. Henson/Ana Hribar, Bill Hader/Rok Kunaver, Kristijan Guček

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *