Amazon VideoTVVideoteke

Preacher: Najbolj odbita serija na TV

Preacher: Najbolj odbita serija na TV

V Igri prestolov so ustvarjalci ob koncu prve sezone ubili enega glavnih junakov, v seriji Preacher pa se skupaj z večino likov znebijo celotnega mesta, kjer se zgodba odvija. A to sploh ni najbolj odbita stvar, ki se zgodi.

Ustvarjalcem serije, Samu Catlinu, Evanu Goldbergu in Sethu Rogen odbitost in bizarnost nista tuji. Catlin je sodeloval pri seriji Kriva pota, Rogen in Goldberg pa že od svojega skupnega scenarističnega prvenca Super hudo hodita po tankem ledu sprejemljivosti. To pot je bilo še težje najti družbeno sprejemljivost, saj serija temelji na kultnem stripu Gartha Ennisa in Steva Dillona, ki so jo različni ustvarjalci že dvajset let poskušali prirediti za film ali TV, a do zdaj nihče ni zmogel obvladati vse kontroverznosti, ki je povezana s stripom. Ko imaš na kupu Hitlerja, Boga, Jezusa, morilskega kavboja iz pekla, pridigarja, vampirja in kriminalko, se kontroverznosti pač ne moreš izogniti.

Trenutno je na kanalu AMC na sporedu zadnja, četrta sezona serije. Ogledate si jo lahko vsak ponedeljek ob 22. uri.

Opisovanje zgodbe doslej nima smisla, saj bi bil tak povzetek predolg in preveč neverjeten, ker je serijo pač treba videti. Zato si raje oglejmo nekaj zanimivih trenutkov serije, v kateri blestijo Dominic Cooper kot pridigar Jesse, Ruth Negga kot njegovo nekdanje dekle in zločinska partnerica Tulip ter Joseph Gilgun kot irski vampir Cassidy.

Odmevni momenti

Toma Cruisa raznese

Ko že v prvem delu serije oznanijo, da je Tom Cruise mrtev, veš, da te čaka nepredvidljiva vožnja. Seth Rogen je v intervjujih poudaril, da je mreža AMC težko pogoltnila smrt Toma Cruisa, a da kljub ugovarjanju nihče ni prišel v montažo izrezat tega dela, tako je nekega dne pristal na TVju.

V začetku namreč spremljamo, kako nadnaravna sila z imenom Genesis išče idealnega gostitelja in preden se naseli v pridigarju Jesseju, poskusi z več drugimi karizmatičnimi in verskimi voditelji. Žal tiste, ki niso primerni, raznese v vulkanu krvi, mesa in sluza, kar se v scientološki cerkvi zgodi tudi Tomu Cruisu. Zvezdnik s tem ni bil posebej zadovoljen, saj je Seth Rogen prejel besen klic njegovega predstavnika.

Krvava akcija

Igralec Dominic Cooper, ki v seriji upodobi Jesseja, kot enega najljubših prizorov omenja boj v sobi z angelom, ki ne more umreti.

V zaprtem prostoru, natančneje v luksuznem zasebnem letalu, pa se odvije tudi boj Cassidyja z lovci na vampirje, ki ga skušajo ujeti v past in odpeljati proti soncu. Ta prizor vsekakor ni za tiste z rahlim želodcem, ker krvi, kot se za vampirje spodobi, ne manjka.

Najbolj Rogenovski moment

Seth Rogen in Evan Goldberg v filmih in serijah, ki jih ustvarjata, svoje like zmeraj rada spravljata v situacije, ki zagotavljajo črn humor. Eden takih njunih tipičnih momentov je dirka z avtomobili, ko se trojica znajde na begu pred policaji, med katerim brezbrižno posluša glasbo, si prepeva in jim brez posebnega truda uspe ubežati, a le za trenutek, nato jim namreč zmanjka bencina.

Aktualna četrta sezona Preacherja je na programu kanalu AMC, prve tri pa najdete v videoteki Amazon Prime Video.

Prvič objavljeno na blogu Telekom Tehnik.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *