FilmKinoVojna zvezd

Pred zaključkom Vojne zvezd: Oboževalci (Fanboys)

Pred zaključkom Vojne zvezd: Oboževalci (Fanboys)

Oboževalci (Fanboys) je film iz leta 2009, v zlati sredini med premierami epizod I in IX, Grozeče prikazni in Vzpona Skywalkerja. Film je v prvi vrsti komedija, a tudi srčna drama, ki ponudi podroben vpogled v fanatizem navdušenja nad Vojno zvezd in prijateljstva.

Zgodba filma se osredotoča na skupino prijateljev, ki so oboževalci Vojne zvezd že od otroštva. Ko se srečajo na obletnici in med zabavo dogovarjajo, da si bodo ogledali prihajajočo Grozečo prikazen, eden izmed njih razloži, da bo to moral zamuditi, saj umira za rakom in ne bo doživel premiere. Soočeni s prijateljevo usodo in strahom pred lastno smrtnostjo, se odločijo, da mu ne bodo dovolili “oditi tiho v noč”, temveč se odpravijo na pot na drugo stran države, da bi vlomili v Skywalker Ranch režiserja Vojne zvezd Georga Lucasa in si ogledali prihajajoči film.

Režiser Kyle Newman ne uspe povsem združiti komične, pustolovske in dramske plati zgodbe v koherentno celoto, vendar je rezultat vseeno vreden ogleda, že zaradi odlične geekovske zasedbe, ki da vse od sebe. V glavnih vlogah so tako Jay Baruchel, Dan Fogler in Kristen Bell, v stranskih pa se pojavijo tudi Seth Rogen, Danny Trejo, Kevin Smith, Jason Mewes, Will Forte, Danny McBride ter celo William Shatner, Peter Mayhew in Carrie Fisher.

Navdušenje (in celo ljubezen) vseh vpletenih do Vojne zvezd je očitna v vsaki minuti filma in najbrž ni oboževalca tega filmskega vesolja iz galaksije daleč daleč proč, ki ne bi užival že samo v tem vidiku Oboževalcev. Ob prihodu Vzpona Skywalkerja v kino in zaključku trojne trilogije ogled Oboževalcev še posebej zadene v živo. Sploh, ko pridemo do zadnje scene filma, v kateri se glavni junaki udeležijo dolgo pričakovane premiere in se tik pred zatemnitvijo vprašajo: “Kaj pa, če bo film zanič?”

Napovednik Oboževalci (Fanboys, 2009)

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *