HBO GoIgra prestolovSerijaTVVideo eseji

Igra prestolov: 7 ključnih figur 7. sezone

Igra prestolov: 7 ključnih figur 7. sezone

Preden se vrnemo v Zahodnje, si oglejmo, kje je 6. sezona Igre prestolov pustila 7 ključnih junakov. Medtem ko nas je predlanska 5. sezona zapustila z grozljivo sceno smrti Jona Snega, se je lani 6. sezona poslovila z epskim posnetkom ladjevja matere zmajev Daenerys Targaryen. Poleg tega je zadnja epizoda tudi razkrila Jonovo poreklo, nazadnje pa smo ga videli, ko so ga ustoličili za novega kralja severa. No, potem so tukaj še Tyrion, Cersei, Arya, peščene kače in seveda spletkarski Mezinček. Zagotovo si omembo zasluži še kopica drugih likov, ne pozabimo na Brana in Sanso Stark, Greyjoye, Varysa, Bronna, dolgo pogrešanega Gendryja, Joraha in seveda Lyanno Mormont, brata Clegane, pa tudi zaljubljencev Sama in Gilly ter Brienne in Tormunda, še posebej pa bomo v 7. sezoni pozorni na protagonista najbolj fascinantne scene zadnjega napovednika, od mrtvih obujenega viteza Berica Dondarriona, ki vihti ognjeni meč.

Igra prestolov bo na sporedu HBO od ponedeljka, 17. julija, ob 3.00 in ob 20.00, po prvem predvajanju pa bo dosegljiva tudi na HBO Go. Prvo epizodo z naslovom Zmajeva skala (Dragonstone) je režiral Jeremy Podeswa, ki je med drugim režiral prvi dve epizodi prejšnje sezone. V glavnih vlogah Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Pilou Asbæk, Lena Headey, Keisha Castle-Hughes, Nikolaj Coster-Waldau, Gwendoline Christie in po novem tudi Jim Broadbent.

Celotno 7. sezono bomo podrobno spremljali na Gledal_a bom s povzetki in analizami, video eseji in seveda gifi, zato vabljeni da obiščete našo spletno stran vsak ponedeljek in nas sledite na raznih družabnih omrežjih.

Tamara in Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *