SerijaTV

Mick (The Mick)

kaitlin olson v seriji mick (the mick) na fox life

Mick (The Mick)

Serija Mick je ena najbolj odbitih komedij, ki jih lahko trenutno zasledimo na TV kanalih. Avtorja brata Chernin in glavna igralka Kaitlin Olson so dolga leta sodelovali v seriji Sončna Filadelfija (oz. V Filadelfiji je vedno sončno), a če vam to ne pove nič, potem se morate pripraviti na veliko politično nekorektnega humorja.

Glavna junakinja Mackenzie Murphy – Mick se v prvi sceni serije sprehodi skozi trgovino in med tem uporablja stvari, ki ji pridejo pod roke, da se znebi mačka in za silo nališpa. Ta montaža polna počasnih posnetkov in rock glasbe hitro postavi ton scene in humorja, a avtorji skozi prvi dve epizodi nenehno premikajo mejo. Mick prispe na zabavo k bogati sestri in čeprav jo ta najprej odslovi, kmalu postane skrbnica ogromnega posestva in treh razvajenih otrok, saj FBI aretira sestro in moža.

Serija Mick na Fox Life
Foto: Fox

Vzgledi v klasiki

Večina humorja temelji na razlikah med Mick in otroci, pa tudi med vsemi liki in gledalci. To je podoben pristop, kot so ga uporabili že v Sončni Filadelfiji, saj so tudi tam bili resnični ljudje s katerimi bi se lahko kdo identificiral v manjšini. Mick se je vajena preživljati brez dela in veliko popivati, medtem ko so otroci prepričani, da so boljši od vseh in da lahko vsako težavo rešijo z denarjem. To ustvarja nenehne konflikte, ki se pogosto zaključijo s fizičnimi poškodbami, a ker je to komična nadaljevanka, jo le redko kdo skupi.

Čeprav je Mick zelo samosvoja pošast, se serija spogleduje z vzorci iz klasik. Poleg prej omenjene Sončne Filadelfije so najbolj očitne reference na Moje pesmi, moje sanje (The Sound of Music) in serijo Varuška (The Nanny), a pristop, ki ga ta serija ubere je veliko bolj drzen in neobvladljiv. Tako kot glavna junakinja.

AvtorjaDave Chernin, John Chernin. IgrajoKaitlin Olson, Sofia Black-D’Elia, Carla JimenezScott MacArthur. RežijaRandall EinhornKat CoiroSilver Tree.

Prva sezona Mick je na sporedu ob torkih zvečer na Fox Life s ponovitvijo ob sredah opoldne. Druga sezona štarta v ZDA konec septembra.

Napovednik za serijo Mick (The Mick)

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *