FilmKino

Video ocena: Oceanovih 8 (Ocean’s 8)

Video ocena: Oceanovih 8 (Ocean’s 8)

Trilogiji filmov o zmikavtu Dannyju Oceanu se kot kaže pridružuje nova trilogija o njegovi sestri. V Oceanovih 8 je organizatorica ropa Debbie Ocean, ki jo odigra oskarjevka Sandra Bullock. Njena ekipa pajdašic prav tako vključuje sama zvezdniška imena, med drugim Cate Blanchett, Anne Hathaway, Heleno Bonham Carter in Rihanno. 

Zgodba je zgrajena podobno kot pri filmih iz prve trilogije: Debbie Ocean ima načrt za drzno in glamurozno krajo, ampak potrebuje pomoč skupine specialistk s specifičnimi sposobnostmi. Tako denimo Rihanna igra računalniško hekerko, Mindy Kaling draguljarko, Helena Bonham Carter pa modno oblikovalko. Stranske junakinje sicer zasijejo, pa vendar ostaja občutek, da te odlične igralke niso povsem izkoriščene.

Scena iz filma Oceanovih 8 s Sandro Bullock in Cate BlanchettFilm je naletel na mešane odzive med kritiki, saj so nekateri, z nostalgijo zavito v kosme vate, mnenja, da so bili George Clooney, Brad Pitt in Elliot Gould bolj kul kot so dame, medtem ko drugi menijo, da so Sandra in njena ekipa prav tako hude. Anne Hathaway celo ustvari eno svojih boljših komičnih vlog.

Po drugi strani je bil film deležen tudi nerealističnih pričakovanj. Resda so med igralkami kar tri oskarjevke, a pri lahkotni komični kriminalki ni mogoče pričakovati, da bodo presunile tako kot so v svojih največjih uspešnicah. To je nenazadnje veljalo že za Clooneyja in druščino. Skratka, če pričakujete neobremenjen žanrski izdelek z elegantno zasedbo, ne morete zgrešiti s katerim koli od filmov iz serije Oceanovih, tudi s pričujočo osmico ne.

Dejstvo pa je, da je režiser prve trilogije Steven Soderbergh v skoraj vseh pogledih bolj sposoben kot Garry Ross, ki je bdel nad novim filmom. To je še posebej očitno manjku drznih pristopov k montaži in stilski dovršenosti ikoničnih kadrov. Vendar pa to ne pomeni, da gre za bistveno slabši film. Ta zasedba bi zasijala na filmu tudi če režiserja sploh ne bi imela, ob spodobno strukturirani zgodbi in hitrem tempu pa dobimo povsem zabaven film.

Ocena filma Oceanovih 8 (Ocean’s 8)

Ocena vredno ogleda pomeni, da gre za film, ki bo všeč vsakomur.

Če v filmih cenite močne in kul junakinje, priporočamo za verižno gledanje serijo Jessica Jones.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *