HBO GoIgra prestolovSerijaTVVideoteke

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Zmaju in volku (S7E7)?

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Zmaju in volku (S7E7)?

Prihodnja, 7. epizoda serije Igra prestolov, je zadnja v 7. sezoni in nosi naslov Zmaj in volk (The Dragon and the Wolf). To lahko ima več pomenov. Najbolj očiten je, da zmaj pomeni Daenerys, volk pa Jona Snega. A glede na to, da je tudi on Targaryen in torej zmaj in volk hkrati, bi se lahko naslov nanašal tudi zgolj nanj. Možne pa so  tudi druge alternative. Ugibajmo o možnih razpletih …

POZOR: Nadaljevanje razkriva vsebino 6. dela 7. sezone Igre prestolov, ki je bil na sporedu programa HBO 21. avgusta 2017. Če te epizode še niste videli, nadaljujete na lastno odgovornost!

Napovednik torej razkrije, da bomo končno videli premike Brezmadežnih, ki očitno niso več ujeti na Livarski skali in torej tudi po pohodu čez sovražno ozemlje brez zalog in primerne opreme še zmeraj predstavljajo ogromno vojsko. Kljub porazom, ki jih je Daenerys utrpela v tej sezoni, ima še zmeraj veliko mornarico, ogromno vojsko in dva zmaja. Jaime in Bronn sta upravičeno prestrašena, ko zreta prek obzidja.

Igra prestolov 7. del sedme sezone
Foto: HBO

Ključni predstavniki obeh strani se bodo srečali v nekakšni areni, ki jo v seriji vidimo prvič, iz knjig pa je znana kot Zmajsko leglo (Dragonpit). To se nahaja v bližini Kraljevega pristanka, ime pa je seveda povezano z zmaji, ki so jih tam naselili Targaryeni. Zdaj se očitno vračajo.

Še ena o naslovu. Čeprav se napovednik izogne prikazu Belih hodcev – in je povsem v skladu s prejšnjimi sezonami Igre prestolov, da zadnji del zaključuje posamezne niti zgodbe in ne nadaljuje epske prelomnice iz predzadnjega – bi lahko Zmaj in volk pomenilo Viseriona, ki ga zdaj obvladuje Nočni kralj in Starkove v Zimišču.

Sicer pa k nič manj nenavadnim, a bolj verjetnim teorijam.

Dogajanje v Zimišču že ves čas nadzoruje Arya, ki bo Mezinčka ujela v past in okrepila vladavino sestre.

Cersei pripravlja past na mirovnih pogajanjih, a ker umor/pokol iz zasede (kot na rdeči poroki) ali eksplozija z ognjico (kot v septi) najbrž nista opciji, se bo morala spomniti nečesa bolj revolucionarnega. Edini namig, ki smo ga doslej dobili gledalci, je omemba plačancev Zlate družbe, adut v rokavu pa je seveda tudi Euron. Kraljevi pristanek je ob morju, ampak ob gneči vseh vojska, ki so že zbrane tam, bi težko pričakovali neposredni napad.

Cersie (Lena Headey) in Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) v sedmem delu sedme sezone Igre prestolov.
Foto: HBO

Namesto Cersei bo s prevaro tokrat uspel Tyrion. Doslej sta ga Cersei in Jaime že dvakrat taktično pretentala, zdaj pa je morda čas, da vrne udarec. Po medmrežju kroži teorija, da naj bi Tyrion podkupil Bronna, da prestopi na njegovo stran in s tem dobi prednost v spopadu. Jaime je Bronnu obljubil grad, a mu ga še ni dal, medtem ko je Tyrion nekoč že ponudil Bronnu dvojno tega, kar mu obljubljajo drugi. In trenutno je prazen dvojni grad: Stolpa, kjer je Arya v začetku sezone pobila cel klan.

Za rezultate bomo morali počakati do ponedeljka, 28. avgusta, ob 3. zjutraj. Povzetek in analiza pa bosta sledila kmalu dopoldne.

7 kandidatov za železni prestol

Pred zaključkom sezone smo si podrobneje ogledali 7 glavnih kandidatov za železni prestol in njihove kvalifikacije. Več v spodnjem videu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *