FilmKinoOtroški kino

Otroški kino: Jamski človek (Early Man)

Otroški kino: Jamski človek (Early Man)

Kaj je Jamski človek?

Jamski človek je animirani film o praljudeh na območju današnjega Manchestra. Pravzaprav o plemenu jamskih ljudi, ki se srečajo z imperijem v bronasti dobi, trk civilizacij pa se zgladi z nogometno tekmo. 

Ali je Jamski človek primeren tudi za mlajše otroke?

Kinodvor priporoča film šestletnikom in starejšim. Napeti trenutki, ki jih je predvsem v prvi polovici precej, bodo za mlajše otroke morda nekoliko prenaporni.

Nogomet!

Nauki zgodbe Jamskega človeka se kot pri večini filmov za to starostno skupino vrtijo okrog skrbi za bližnje in naravo, sodelovanja s prijatelji in enakopravnosti. A jedro zgodbe, ki jih drži vse skupaj in na katerem sloni tudi dober del humorja, je nogomet. To bo razveselilo vse nogometne navdušence med otroci, še bolj pa njihove starše, čeprav ljubezen do tega športa ni pogoj za užitek ob filmu.

Animacija in humor

Jamski človek je narejen v tradiciji studia Aardman Animations, podobno kot Bacek Jon in Wallace in Gromit, kar odlikuje tako stop animacijo s plastelinastimi figurami z velikimi usti, kot tudi pristni humor. Ta je narejen tako, da z nihanjem med preprostimi gagi za najmlajše in nekoliko bolj bistrimi domislicami za odrasle, razgiba obrazne mišice vsakega gledalca.

Režija: Nick Park. Glasovi: Vid Valič, Renato Horvat, Sašo Prešeren oz. Tom Hiddleston, Maisie Williams, Eddie Redmayne.

Ocena filma Jamski človek (Early Man)

Ocena VREDNO OGLEDA pomeni, da gre za gre za dober film, ki ga priporočava.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *