HBO GoIgra prestolovSerijaTVVideoteke

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Vzhodni straži (S7E5)?

jon sneg v seriji igra prestolov v epizodi vzhodna straža

Igra prestolov: Kaj nas čaka v Vzhodni straži (S7E5)?

Prihodnja, 5. epizoda serije Igra prestolov nosi naslov Vzhodna straža (Eastwatch). To je ime utrdbe Nočne straže, ki leži na vzhodnem koncu Zidu, ob morju. Ta lokacija pa je že bila omenjena v začetku sezone …

POZOR: Nadaljevanje razkriva vsebino 4. dela 7. sezone Igre prestolov, ki je bil na sporedu programa HBO 7. avgusta 2017. Če te epizode še niste videli, nadaljujete na lastno odgovornost!

V prvi epizodi smo nazadnje srečali Sandorja Clegana – Psa, ki je imel vizijo v ognju: “Led, zid iz ledu. Zid … kjer se Zid stika z morjem. Tam je grad. In gora, ki je videti kot konica puščice. Mrtvi korakajo mimo v tisočih.

Bratovščina na čelu z Bericom Dondarionom in Thorosom iz Myra se je nato očitno odpravila v tisto smer in očitno bomo zdaj imeli priložnost videti, kaj bodo odkrili. Bodo lahko pripravili obrambo preden se Sandorjeva vizija uresniči (najbrž ni dvoma, da se bo), ali pa bodo prišli tja, ko bo prepozno za naslovni grad?

Kot razkrije napovednik, pa Pes ni bil edini s to vizijo. Jon zaupa Daenerys, Davosu, Varysu (in najbrž še komu), da je Bran imel isto videnje – neživci korakajo proti Vzhodni straži ob morju. To pomeni, da bomo v tej epizodi priča mobilizaciji Daenerysine vojske proti sovražniku s Severa, poleg tega pa še razkritju, da se je Bran vrnil in da je videc. Kot kaže ne bo manjkalo narativnih preskokov. In ne pozabimo, da je Jon odposlal Tormunda in divježe prav proti Vzhodni straži ob morju v enem svojih prvih ukazov kot kralj Severa.

Medtem v Kronskih deželah Daenerys nagovori preživele Lannisterjeve vojake k temu, da se ji pridružijo. Ob izginotju Jaimeja in impresivnih zmajih to najbrž ne bo težko, sploh ob vojakih s tako otopelim patriotizmom kot ga je kazala skupina okrog Eda Sheerana.

A dve najbolj intrigantni sceni iz napovednika sta: Varys in Tyrion očitno načrtujeta upor proti odločitvam, ki jih sprejema Daenerys (morda se bo pridružila Jonu na Severu) in Jon ima bližnje srečanje z zmajem. Ali bo prevzel njegovo podobo oz. vargal? Na to smo čakali, kajne?

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *