FilmKino

Video ocena: Vdove (Widows)

Video ocena: Vdove (Widows)

Po neuspešnem poslu skupina roparjev skupaj s plenom konča v eksploziji strelov in jeklenk. Okradli so lokalnega gangsterja, ki skuša začeti politično kariero, in ta da njihovim ženam mesec dni, da mu izgubo povrnejo. Ko ženske odkrijejo beležnico z načrtom za prihodnji rop, se odločijo, da ga bodo izpeljale.

Žanrski filmi le redko pritegnejo toliko talenta kot Vdove. Režiser je oskarjevec Steve McQueen, znan po kompleksnih dramah 12 let suženj, Lakota in Sramota, pod scenarij pa se je podpisala Gillian Flynn, avtorica izprijenih trilerjev Ni je več in Ostrina. V glavni vlogi blesti oskarjevka Viola Davis, a pravzaprav ne zasenči nič manj odličnih Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Colina Farrella in Daniela Kaluuye.

Posledično Vdove seveda niso le film o ropu, ampak pod površjem tli množica perečih družbenih vprašanj, pa čeprav nobeno ni pod žarometom. Že kratke in močne scene so namreč dovolj, da z nami ostanejo tudi po koncu filma. Vsekakor bodo Vdove pritegnile širše občinstvo kot njegovi prejšnji filmi, a tudi zagreti ljubitelji McQueenove filmografije ne bodo prikrajšani.

RežijaSteve McQueenIgrajoViola DavisMichelle RodriguezElizabeth DebickiLiam NeesonRobert DuvallColin Farrell.

Ocena filma Vdove (Widows): Takoj v kino pomeni, da gre za odličen film, ki ga ne gre zamuditi.

Tags:
En komentar
  1. Gledal. Slabo povezano, ohlapno narejeno, plus dva stara iztrošena prdca kot sta Liam Nelson in Robert Duvall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *