FilmKinoPetkova grozljivka

Video ocena: Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

Video ocena: Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

Srečen smrtni dan je križanec med dvema kultnima filmoma devetdesetih, komedijo Svižčev dan in grozljivko Krik. Glavna junakinja Tree na večer svojega rojstnega dne podleže zamaskiranemu morilcu, potem pa se ponovno prebudi v isto zmačkano jutro. Sprva skuša odkriti morilca, a se zave, da mora postati boljši človek, če želi preprečiti svoj umor.

Režiser uspešno kombinira humor z brutalno krvavimi scenami, medtem ko glavna igralka Jessica Rothe zmore dovolj razpona, da Tree v nenehnih ponovitvah ne postane dolgočasna. Film je nekoliko nadležen s prepogostim skrivanjem morilca izven kadra, saj kmalu postane jasno, kdaj se bo pojavil, kar pokvari presenečenje, poleg tega pa je junakinja videti nekoliko neumno, če gledalci vemo stvari pred njo. Po drugi strani je razkritje morilca dokaj nepričakovano in film lepo zaključi.

Čeprav je Srečen smrtni dan zabaven in dobro tempiran film, bi najbrž lahko bil še boljši, če ne bi ciljal tudi na mlajšo publiko. Prejšnji film režiserja Christopherja Landona, Skavti proti zombijem, je namreč našel precej humorja prav v grotesknem pretiravanju z grozo.

Srečen smrtni dan se uvršča v poseben žanr filmov v časovni zanki, skupaj s prej omejenim Svižčevim dnem, ZF akcionerjem Na robu jutrišnjega dne (The Edge of Tomorrow) ter ZF trilerjema Časovna zanka (Looper) in 12 opic (Twelve Monkeys). Čeprav ne prinaša nobene revolucije v ta koncept, je dinamičen in kratkočasen.

RežijaChristopher Landon. IgrajoJessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine.

Ocena filma Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

Ocena Ni za plašne pomeni, da gre za film, ki vam bo nagnal strah v kosti. No, ta bo tudi nasmejal.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *